Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Obvestila
19. 3. 2024
Po razstavi Umetniška zbirka Kroples organiziramo interaktivna družinska vodstva, prilagojena starosti otrok. Izbirate lahko med naslednjimi temami:

  • Galerijski popotniki
    Odpravili se bomo na potep proti Triglavu in izvedeli, katero mogočno bitje z zlatimi rogovi je nekoč varovalo ta planinski raj, kako so se umetniki nekdaj sploh lotili slikanja krajine in kdo med predstavljenimi slikarji je bil navdušen popotnik in planinec. Kdor bo pravilno odgovoril na kratka vprašanja, si bo prislužil mini nagrado!
  • Na obisku v slikarjevi delavnici
    Pokukali bomo v slikarjevo delavnico in si ogledali, katere pripomočke je uporabljal pri delu. Pri slikanju kakšne slike pa smo ga ujeli? Prepoznavali bomo šege in navade, ki jih je s prijatelji rad upodabljal in spoznavali, ali je bilo življenje nekoč kaj drugačno.
  • Moj odsev, moja zgodba
    Na razstavi je predstavljenih kar nekaj avtoportretov slikarjev. Ali bomo našli vse? Kakor pravi detektivi bomo raziskali, kdo so ti slikarji bili in kaj so lepega naslikali. Seveda pa boste dobili tudi napotke, kako kar najbolje upodobite sami sebe - v galeriji namreč poteka nagradni likovni natečaj, in morda bo prav vaša podoba celo poletje krasila galerijo.

Družine si lahko razstavo ogledate tudi samostojno z družinskim raziskovalnim vodnikom, ki ga ob nakupu družinske vstopnice prejmete brezplačno.

Več informacij in prijave:
dejavnosti@ng-slo.si
01 24 15 415 / 01 24 15 435