Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
30. marec 2017 - Posebno

Kulturni bazar v Cankarjevem domu

Predstavljamo galerijske pedagoško-andragoške dejavnosti

četrtek, 30. marec, od 9.00 do 18.00

Narodna galerija tako kot vsako leto tudi letos sodeluje na Kulturnem bazarju v Cankarjevem domu v Ljubljani. Cilji Kulturnega bazarja so med drugim predstaviti kakovostne projekte in programe, ki jih kulturne ustanove ponujajo za otroke in mladino, spodbuditi in predstaviti možnosti za povezovanje in sodelovanje kulturnih ustanov z vrtci in šolami ter okrepiti zavest o pomenu kulturno-umetnostne vzgoje v vzgoji, izobraževanju in širši družbi.

V ta namen bo ekipa iz Narodne galerije na razstavnem prostoru muzejev in galerij prisotna med 9. in 18. uro. Prejeli boste lahko vse potrebne informacije o naših programih za vrtčevske, šolske in srednješolske skupine, o delavnicah za otroke in družine in o dejavnostih za odrasle. Predstavljali se bomo tudi v Kabinetu čudes, postojanki na Bazarjevi Kul-poti. V roke boste lahko prijeli tipno repliko impresionističnih slik in pripomočke, s katerimi je slikala naša četverica impresionistov in pobarvali Jakopičeve Križanke v jeseni.

Posebej pa vse srednješolce in vse tiste, ki delate z mladimi, vabimo na delavnico ob 16.15: PrisluhniMi - sestavljamo kocke!
Se še spomnite, kako ste kot otroci sestavljali lego kocke? Na kratki in zabavni interaktivni delavnici bomo sestavili tri različne modele in razložili, kako lahko na drugačen način spoznavamo in raziskujemo umetnine ter predstavili nekaj inovativnih metod, s katerimi mlade uvajamo v razumevanje starejše umetnosti. Poleg srednješolcev vabljeni tudi profesorji in vsi tisti, ki delate z mladino.
Delavnica PrisluhniMi je del evropskega projekta, ki ga vodi Narodna galerija. Več na povezavi.

Več informacij o samem Kulturnem bazarju na prireditveni spletni strani, o naših aktivnostih pa na: dejavnosti@ng-slo.si in (01) 24 15 415.