Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
25. november 2017 - Dogodek

Po stopinjah zakoncev Vurnik

Izlet na Gorenjsko

Ob razstavi Helena Vurnik, slikarka in oblikovalka, organiziramo izlet na Gorenjsko po stopinjah zakoncev Vurnik.

Ogledali si bomo medeninast relief Božji grob za župnijsko cerkev na Bledu, ki si ga je zamislil arhitekt Ivan Vurnik leta 1912. Potem se bomo odpravili v Radovljico, kjer si bomo ogledali Vurnikovo hišo. Tam se bomo srečali z vnukinjo zakoncev Vurnik, Mirjano Žumer Pregelj, in se skupaj odpravili na staro radovljiško pokopališče do družinske grobnice Vurnikovih.

Na kosilu se bomo ustavili v Vili Podvin in okusili jedi, ki sta jih najraje okušala zakonca Vurnik.  Tudi v prehranjevanju sta spoštovala disciplino in zaradi zdrave prehrane dočakala častitljivo starost. Pred jedjo sta vedno popila skodelico čaja, največkrat terjaka, med obrokom pa sta si privoščila kozarec vina. Uživala sta puste konce mesa, najraje teletino, svinjine nikoli.

Po kosilu si bomo ogledali še cerkev sv. Katarine na Topolu nad Ljubljano, za katero sta zakonca Vurnik opremila prezbiterij.

 

Izlet vodi avtor razstave dr. Andrej Smrekar.

Cena izleta je 49 EUR, za Prijatelje Narodne galerije 39 EUR. Cena vključuje prevoz, vodenje in kosilo. V ceni ni všteto nezgodno zdravstveno zavarovanje. Odhod iz parkirišča Tivoli bo ob 9.30, v Ljubljano se vrnemo med 17. in 18. uro.

Prijave zbiramo do četrtka, 16. novembra, na T: 01 2415 418 ali E: trgovina@ng-slo.si
Izlet bo izveden ob najmanj 40 prijavljenih udeležencih.