Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
Posebno

Ta teden v Narodni galeriji

Tečaj grafičnih tehnik

ponedeljek, 4. december, od 16.00 do 19.00

Tečaj vodi priznani ustvarjalec zaslužni prof. Bojan Kovačič, spec., ki si pedagoško delo predstavlja kot tipično ateljejsko delo v grafični delavnici za globoki tisk. Tečaj poteka ob ponedeljkih od 16. do 19. ure.

Informacije: T: 01 2415 418, E: trgovina@ng-slo.si

Preberite več ...

Tečaj slikanja akvarela

sreda, 6. december, od 16.00 do 18.00

Tema tokratnega tečaja je spoznavanje tehnologije in kreativnih možnosti slikanja akvarela. Ustvarjali bomo na prostem, v Tivoliju, seveda kolikor nam bosta vreme in svetloba dneva dopuščala. Risali in slikali bomo krajino, s poudarkom na drevesih. V primeru slabega vremena bo tečaj potekal v Ustvarjalnem ateljeju Narodne galerije.

Prijave: T: 01 2415 418, E: trgovina@ng-slo.si

Preberite več ...

Veččutno javno vodstvo

sreda, 6. december, ob 16.30

Vabljeni na javno vodstvo za slepe in slabovidne. Na veččutno javno vodstvo se je potrebno predhodno prijaviti - najkasneje en dan pred vodstvom po telefonu 01 24 15 415 ali po elektronski pošti dejavnosti@ng-slo.si

Preberite več ...

Ustvarjanje stenskega koledarja - za odrasle

četrtek, 7. december, od 17.00 do 20.00

Odrasli obiskovalci si bodo lahko likovno opremili svoj stenski koledar za leto 2018 z motivi po navdihu galerijskih slik. Delavnica bo razkrila vso pestrost naše ustvarjalno-izobraževalne ponudbe za odrasle, saj bodo na razpolago raznovrstni risarski in slikarski materiali ter strokovna pomoč. Udeleženci delavnice bodo domov odnesli dragocen spomin na bogato vsebino Narodne galerije, vtkan v vse prihajajoče dni novega leta.

Obvezno je plačilo koledarja pri blagajni. Cena koledarja je 6 eur. Več informacij: trgovina@ng-slo.si, (01) 24 15 418.

Ustvarjanje stenskega koledarja - za otroke in družine

četrtek, 7. december, od 17.00 do 20.00

Otroke in družine vabimo na likovno delavnico, na kateri bomo opremili stenski koledar za leto 2018 z motivi po navdihu galerijskih slik. Na razpolago bodo raznovrstni risarski in slikarski pripomočki ter pomoč galerijskih animatorjev. 

Pred delavnico je obvezno plačilo koledarja pri blagajni. Cena koledarja je 6 eur. Več informacij: trgovina@ng-slo.si, (01) 24 15 418.

Odstiranja: Maški mojster, Poklon sv. treh kraljev

četrtek, 7. december, ob 18.00

Tako imenovani Maški mojster je leta 1467 na površino celotne severne stene naslikal razkošni pohod in poklon svetih kraljev, modrih z Jutrovega, kakor so opisani v Matejevem evangeliju. Maško evangeljsko pripoved, ki velja za eno najlepših tovrstnih na Slovenskem, bo predstavil dr. Ferdinand Šerbelj.

Preberite več ...

Ustvarjalna delavnica: (Avto)portret

sobota, 9. december, od 10.00 do 12.00

V Stalni zbirki si bomo ogledali podobe ljudi, ki jih je naslikala Ivana Kobilca. Ob pomoči akademske slikarke se bomo tudi sami preizkusili v slikanju portretov.

Preberite več ...

Ekskurzija v Trst in Štanjel

sobota, 9. december

Ob razstavi Helena Vurnik, slikarka in oblikovalka, organiziramo ekskurzijo v Trst in Štanjel. Med drugim si bomo ogledali kapelo v tržaškem škofijskem dvorcu, katedralo sv. Justa, Muzej zgodovine in umetnosti ter Museo Sartorio, v Štanjelu pa bomo obiskali tudi Galerijo Lojzeta Spacala.

Preberite več ...

Javno vodstvo: Podobe prestiža

nedelja, 10. december, ob 11.00

Vabimo vas k ogledu odlitkov v steklu po gemah iz zbirke poljskega kneza Stanisława Poniatowskega, ki so tokrat prvič na ogled javnosti. Vodi avtorica razstave dr. Alenka Simončič.

Preberite več ...