Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
Delavnica

Ustvarjalne delavnice za otroke in družine

GALa sobotne ustvarjalnice

Sobote od 10.00 do 12.00

Otroke vabimo na naše GALa ustvarjalnice! Prvi del delavnic se odvija v razstavnih prostorih, kjer s pomočjo predmetov, ugank in namigov raziskujemo umetnine, drugi del pa poteka v ustvarjalnem ateljeju. Namenjene so osnovnošolcem in predšolskim otrokom v spremstvu staršev.

Vstopnina:
5 EUR
Delavnica z gosti 7 EUR, za člane Galovega kluba 5 EUR
Družinska vstopnica 12 EUR
Člani Galovega kluba brezplačno (razen na delavnice z gosti)

Program:

 • 2. september: Mamma mia, kako dobre risbe!
  Na razstavi italijanskega umetnika Tiepola bomo našli mojstrsko narisane najrazličnejše predmete, kraje in ljudi. Z risarskimi pripomočki se bomo odpravili na potep, poiskali zanimive predmete v okolici in jih narisali.
 • 9. september: Galerijski razgledi
  V stalni zbirki si bomo ogledali vedute in krajine, potem pa bomo v okolici galerije  poiskali najljubši razgled in ga naslikali. Kot pravi slikarji bomo pred galerijo postavili slikarska stojala in zavihteli čopiče.
 • 16. september: Rišemo na ulici
  Kaj pravite, kako ljubljanske ulice vidijo ptice ali žabe? Spoznali bomo  ptičjo in žabjo perspektivo in se naučili, kako z risbo prikažemo, katere stvari so od nas oddaljene in katere so blizu.
 • 23. september: Zgodba o mestnem vodnjaku
  Brezplačna delavnica ob Dnevih evropske kulturne dediščine.
  Ob poslušanju različnih zvokov bomo ugotavljali, kaj se je skozi zgodovino dogajalo ob Robbovem vodnjaku, ki je včasih stal na Mestnem trgu. Sestavili bomo maketo vodnjaka ali pa zgradili svoj vodnjak iz prodnikov.
 • 30. september: Slikarica Helena
  Obiskali bomo občasno razstavo Helene Vurnik in spoznali različne tehnike, v katerih je ustvarjala. Okrasila je tudi zelo znane stavbe v Ljubljani. Kako pa bi vi pobarvali stene svoje hiše? V delavnici bomo oblikovali dekoracijo za dom.
 • 7. oktober: Dišeče slike
  Brezplačna delavnica v Tednu otroka.
  Verjamete, da lahko galerijske slike prav lepo dišijo? Seveda lahko, sploh če so na njih upodobljeni pisani šopki cvetja. Da bodo tudi naše slike dišeče, bomo pripravili prav posebne odišavljene barve.
 • 14. oktober: Narodne noše in modne obleke
  Ali veste, kako so se oblačili v starih časih? Kar povprašajte svoje babice in dedke … mi pa bomo o najrazličnejših oblačilih poizvedovali na razstavi Helene Vurnik. V delavnici bomo narisali in s tkaninami polepili osnutek za obleko.
 • 21. oktober: Živalski mozaik
  Na razstavi slikarke Helene Vurnik bomo našli osnutke za mozaik, ki ga lahko vidimo na eni od ljubljanski cerkva. Iz majhnih pobarvanih kamnov bomo izdelali svoj mozaik z motivom živali.
 • 11. november: Najljubše igre
  Kakšne igrače so imeli nekoč otroci? In katere družabne igre so se šli odrasli? Odgovore bomo našli na galerijskih slikah v Stalni zbirki. V delavnici bomo izdelovali igrače iz kartonastih škatlic.
 • 18. november: Karikature
  Na razstavi Helene Vurnik si bomo ogledali najbolj hecne risbe - karikature. S seboj prinesite svoje fotografije, da boste lahko narisali svojo karikaturo.
 • 25. november: Letni časi
  Dneve razkazuje, tedne zaključuje, mesece obrne, čez leto jih spet vrne. Uganeš, kaj bomo izdelovali v delavnici? V navdih nam bodo slike, ki prikazujejo različne letne čase.
 • 2. december: Vezenine
  Na razstavi Helene Vurnik bomo našli njene načrte vezenin za škofovska oblačila. Zagotovo poznate tistega škofa, ki v začetku decembra nosi darila! V delavnici bomo po svojih načrtih izdelali vezenino.
 • 9. december: (Avto)portret
  V Stalni zbirki si bomo ogledali podobe ljudi, ki jih je naslikala Ivana Kobilca. Ob pomoči akademske slikarke se bomo tudi sami preizkusili v slikanju portretov.
 • 16. december: Ivanini dežniki
  V Stalni zbirki bomo našli Ivanino barvito sliko, ki ji je prinesla velik uspeh v Parizu. V delavnici bomo izbrali najbolj živahne barve in slikali. Namesto slikarskega platna se bomo lotili kar dežnikov! Ste vedeli, da je bil Ivanin oče dežnikar?
 • 23. december: Ivanini kolački
  V decembru praznuje rojstni dan naša največja slikarka Ivana Kobilca, zato se bomo sprehodili do njej zelo ljube Kofetarice. Ste vedeli, da te slike Ivana ni želela prodati? V delavnici bomo staršem postregli s kavo, otroci pa bodo izdelali in okrasili Ivanine kolačke.

 

Galov ustvarjalni ABC za otroke in družine

Vsako prvo nedeljo v mesecu in ob dnevih odprtih vrat, vsakokrat od 10.00 do 18.00.

Ste že obiskali Galovo sobo? To je otrokom in družinam namenjena motivacijska galerijska raziskovalnica. V njej se otroci lahko čudijo, odkrivajo, ustvarjajo in iščejo Galove namige za spoznavanje galerijskih zakladov.

V Galovi sobi vas ob navedenih dnevih pričakuje galerijska animatorka, ki bo z vami razkrivala črke in odkrivala gesla na knjigah v Galovi zeleni sobi. Od tam vas namigi lahko popeljejo k iskanju umetnin v stalni zbirki. Spodbujeni z mojstrovinami in odkritji boste tudi sami dobili navdih za ustvarjanje! Še posebej vabljene družine s predšolskimi otroki.

Vstopnina: velja vstopnica za stalno zbirko. Vsako prvo nedeljo v mesecu prost vstop.

Prijave na delavnice niso potrebne.

Informacije: T: (01) 24 15 415/418, E: dejavnosti@ng-slo.si