Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
21. september od 18.00 do 22.00 - Dogodek

Začni risati!

Ustvarjamo pred umetninami v Narodni galeriji

V četrtek, 21. septembra 2017, od 18. do 22. ure, bo vsak, ki želi risati pred umetninami v čudovitem vzdušju Narodne galerije, toplo dobrodošel. Ustvarjali bomo ob spremljavi žive glasbe. Vstop bo prost.

Na voljo bodo brezplačni risarski pripomočki kot so papir, svinčniki, podloge, skicirke, stojala, galerijski stoli, pomagali pa vam bomo tudi z uporabnimi risarskimi nasveti. 

V Narodni galeriji želimo spodbuditi ljudi k ustvarjanju, k pozornejšemu opazovanju, k odkrivanju novih svetov. Risanje ima namreč spodbudne učinke; številne raziskave so pokazale, da risanje manjša stres, odvrača pozornost od digitalnih medijev in spodbuja ustvarjalnost.

Risarskim navdušencem bodo v pomoč pri risanju akademski slikarji, umetnostni zgodovinarji in likovni pedagogi. Obiskovalci bodo lahko o svojih naljubših delih povprašali kustose, ki bodo ves čas prisotni v razstavnih prostorih.

Ustvarjalno atmosfero bodo sooblikovali glasbeniki iz Orkestra Amadeo, ki bodo posamič in v manjših sestavih prepletali vidno s slišnim ter s tem pripomogli še k prijetnejšemu počutju in kreativnosti likovnih ustvarjalcev. Orkestru Amadeo, ki ga sestavljajo študentje in diplomanti Akademije za glasbo v Ljubljani, Visoke šole za glasbo v Gradzu, Deželnega konservatorija za glasbo iz Celovca, Visoke šole za glasbo v Detmoldu, Akademije za glasbo v Zagrebu, člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenije itd., se bodo pridružili tudi drugi glasbeni prijatelji.