Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
19. - 23. februar 2018 - Delavnica

Zimske počitniške delavnice za otroke

Otroke od 5. do 12. leta vabimo, da z nami ustvarjalno preživijo čas zimskih šolskih počitnic.

Ponedeljek, 19. februar: Italijanske fotografije v Narodni galeriji

Kaj so v svoje fotografske objektive lovili italijanski fotografi neorealisti pred 70 leti? Bi znali njihove fotografije poustvariti? Fotografinja nas bo poučila, kako posneti dobro fotografijo, nato pa se bomo na lov za zanimivimi prizori podali še sami in s pomočjo fotografskih rekvizitov raziskali našo bližnjo okolico in skrite kotičke Narodne galerije.

Torek, 20. februar: Poledenelo jezero in čudežne drsalke

V stalni zbirki Narodne galerije bomo poiskali zasneženi veduti. Kaj počnejo ljudje na poledenelem jezeru? Slike bomo opisali v verzih, v navdih pa nam bo finska pravljica o čudežnih drsalkah. Zimske zgodbe bomo v delavnici poskušali ujeti v snežne krogle.

Sreda, 21. februar: Pravljične stopinje v snegu

Čigave so skrivnostne stopinje v snegu, kako se pozimi pogrejejo živali in s katerimi pravljicami si v mrazu krajšamo čas otroci? Živalske stopinje nas bodo pripeljale do slik, ob katerih bomo odpotovali v skrivnostni svet kralja Matjaža in drugih pravljičnih bitij. V delavnici bomo izdelali lutke naših najljubših pravljičnih junakov in zgodbe zaigrali.

Četrtek, 22. februar: Zasnežene slike

Kdo so bili slikarji, ki so slikali na prostem tudi med tem, ko so pokrajino belile snežinke? Kakšne motive so ujeli na svoja platna? Kaj bi slišali, če bi vstopili v njihove slike? Občutja bomo poustvarili z inštrumenti, slike bomo uglasbili ter ob njih zaplesali. V ateljeju bomo po navdihu impresionistov iz gline ustvarili zasnežena mesta.

Petek, 23. februar: Igre ob toplem kaminu

S kakšnimi igrami so si v starih časih na toplem krajšali čas otroci, če je zunaj naletaval sneg? In s kakšnimi igračami se ob toplem kaminu igramo danes? V stalni zbirki bomo poiskali slike, ki nas grejejo pozimi, in se preizkusili v reševanju ugank, na ustvarjalni delavnici pa bomo izdelali vsak svojo igračo.  

 

Primerno za: otroke od 5. leta dalje.

Trajanje: od ponedeljka do petka, 19. - 23. februarja, od 8.00 do 16.00

Zborno mesto: steklena vhodna avla, Prešernova cesta 24

Cena sklopa delavnic: 120 €, za člane Galovega kluba 100 €.

Cena posamezne delavnice: 24 €, za člane Galovega kluba 20 €.

Cena vključuje: vstopnino v stalno zbirko, vodenje, varstvo otroka, oglede izven Galerije, kosilo, malico in ustvarjalni material.

Popusti: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust (popusti se ne seštevajo)

Prijave: osebno na blagajni Narodne galerije ali po elektronski pošti (dejavnosti@ng-slo.si). Prijavnico poiščite spodaj. Vplačate lahko na blagajni ali preko TRR.

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.