Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Obiščite nas

Učenje tujih jezikov

Celoletni tečaj francoščine ali japonščine za otroke

V Narodni galeriji ponujamo edinstven jezikovni tečaj francoščine in japonščine za osnovnošolske otroke stare od 8 do 14 let. Oba programa bomo izvajali celo šolsko leto, vsako sredo od 16.30 do 17.30 in zadnjo soboto v mesecu, ko bomo ustvarjali in spoznavali francosko oz. japonsko kulturo in civilizacijo. Obiskali nas bodo gostje, ki so tako ali drugače povezani s Francijo oz. Japonsko in nas seznanili z njihovo kulturo in načinom bivanja.

Posamezna 60 minut dolga učna ura bo razdeljena na dva dela: prvi del bo potekal v razstavnih prostorih, kjer se bomo spoznali z umetniškimi deli iz prenovljene stalne zbirke. Otroci bodo vsak teden podrobneje spoznali izbrana umetniška dela, ki bodo predmet diskusije in osnova za pridobivanje osnovnega besedišča francoskega oz. japonskega jezika. Na ta način bodo urili svojo domišljijo in na interaktiven način osvojili predvideno besedišče. Umetniška dela bomo osmislili: naslikane osebe in kipi bodo oživeli, spregovorili svojo zgodbo, se pogovarjali med sabo in z nami v francoščini oz. japonščini. Podrobno jih bomo opazovali, se v njih vživeli in se spraševali, kaj se z njimi dogaja ter kaj se je dogajalo preden in po tem, ko so se znašli v galeriji. Vloga prostora je v izobraževalnem procesu izjemnega pomena, saj močno vpliva na motivacijo otrok za učenje. Umik iz učilnice v galerijske prostore predstavlja otroku nov socialni prostor. Besedišče in slovnico bomo nadalje urili na drugem delu delavnice v ustvarjalnem ateljeju in v Galovi sobi. Naloge so prilagojene starosti otrok. Timsko delo v starostno heterogeni skupini je ključnega pomena za urjenje otrokovih socialnih veščin in sposobnosti sodelovanja. 

Socialne vezi bomo dodatno krepili zadnjo soboto v mesecu, ko bomo na delavnicah ustvarjali in se preizkusili v tehnikah, ki jih bomo med tečajem spoznali. Poustvarili bomo predmete, povezane z besediščem, ki smo se ga predhodno v tujem jeziku že naučili in obenem utrjevali znanje.

Tečaj bomo junija zaključili z otroškim vodstvom najljubših del po galeriji v francoščini oz. japonščini za naše najbližje. Naučili se bomo premagati tremo in se priučili veščin javnega nastopanja. Pripravili bomo razstavo izdelkov, ki jih bomo izdelovali na sobotnih ustvarjalnicah in pogostitev po francosko oz. japonsko.

Starši pa ste med tečajem vljudno vabljeni, da svoje otroke počakate v kavarni Zvezda in v miru preberete revijo ali časopis.

Želite izvedeti več o prednosti učenja tujih jezikov v galeriji?

Kdaj: ob sredah, od 16.30 do 17.30 in zadnjo soboto v mesecu

Obseg tečaja: 34 jezikovnih ur ( vsako srečanje traja 60 min) in 9 ustvarjalnih sobot (vsaka delavnica traja 75 min)

Kje: Galova soba, ustvarjalni atelje in razstavni prostori Narodne galerije

Starost otrok: od 8 do 14 let

Začetek tečaja: 5. oktober 2016

Cena: 350 eur za celo šolsko leto (možnost plačila v 5 obrokih)

Popusti: 10% družinski popust ob vpisu 2. otroka, 20% družinski popust ob vpisu 3. otroka, 10% člani Galovega kluba (popusti se ne seštevajo)

Tečaj bo izveden: ob najmanj 5 udeležencih, v skupino sprejmemo največ 10 otrok.

Prijave zbiramo na spodnjih kontaktih: 

Oddelek za izobraževanje in animacijo:
E: dejavnosti@ng-slo.si
T: 01 24 15 415/414

Blagajna in trgovina:
E: trgovina@ng-slo.si 
T: 01 24 15 418