Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
16.–21. maj 2006

Mednarodni teden družine

v Narodni galeriji

Narodna galerija se letos že sedmič pridružuje akciji Zveze Družin pri ZPM Slovenije: "Za družine brezplačno." Ker imamo Narodno galerijo ob ponedeljkih zaprto za javnost, začenjamo z dejavnostmi v torek, 16. 5. 2006 in jih zaključujemo v nedeljo, 21. 5. 2006. Družine z otroki imajo v času odprtja (od 10. do 18. ure) prost vstop. Vsak dan ob 16.30 jim pripravljamo posebne dejavnosti, razen v soboto, ko se dejavnost prične ob 10. uri, in v nedeljo, ko jih od 10. do 18. ure vabimo, da sami odkrivajo umetnostne zaklade.

Družine vabimo, da sodelujejo v akciji, ki poteka ves teden: Mladi izbirajo naj umetnino. Glasovnice so na voljo na info točki, ob vhodu.

Rezultati akcije in nagrajenci ..>>

Vsak dan po 15. uri galerijske animatorke v vhodni avli Narodne galerije (Prešernova 24) popularizirajo galerijske izobraževalne publikacije za otroke in mladino, seznanjajo starše in otroke o dejavnostih na Galovem klubu (mesečna popoldanska srečanja) in zainteresirane  otroke vpisujejo v omenjeni klub.

Program dejavnosti

  • Torek, 16. 5., ob 16.30
    Marija z otrokom in modeliranje v glini
    V gotskem kabinetu se bomo ustavili ob kipih Marije z otrokom. Po ogledu bomo pred najljubšimi kipi ustvarjali v glini.
  • Sreda, 17. 5., ob 16.30
    Naslikane družine in oblikovanje zibelke
    V mali dvorani si bomo ogledali pet izbranih slik, ki predstavljajo različne družine. Iz papirja si bomo oblikovali zibelko in jo okrasili.
  • Četrtek, 18. 5., ob 16.30
    Frušičeva družina in risanje moje družine
    Spoznali bomo sliko Jožefa Tominca: Družina dr. Frušiča in odkrivali, kaj je bilo pomembno meščanski družini v Prešernovem času. Narisali bomo tudi svojo družino.
  • Petek, 19. 5., ob 16.30
    Naslikane družine in oblikovanje zibelke
    V mali dvorani si bomo ogledali pet izbranih slik, ki predstavljajo različne družine. Iz papirja si bomo oblikovali zibelko in jo okrasili.
  • Sobota, 20. 5., ob 10.00
    Ustvari kip iz lesenih kock
    Odkrivali bomo podobe otrok in družine na Napotnikovi kiparski razstavi. Dejavnost bomo zaključili v delavnici.
  • Nedelja, 21. 5., od 10.00 do 18.00
    Odkrivajmo umetnostne zaklade
    Samostojno raziskovanje umetnin na slovenski in evropski stalni zbirki. S pomočjo natisnjenih barvnih izrezov boste lahko poiskali ustrezno umetnino, nato pa pred sliko dorisali manjkajoče dele umetnine. Za odkrito umetnino boste nagrajeni z Galovo priponko ali knjižno kazalko.

16.–21. maj 2006
Narodna galerija
Prešernova 24
1000 Ljubljana