Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
15. junij 2011

Večer komorne glasbe

v Narodni galeriji

Naša uveljavljena violončelistka Karmen Pečar se bo tokrat prvič predstavila v javnosti s pianistom Petrom Milićem. Na izrednem koncertu, ki bo v Narodni galeriji v Ljubljani, se bosta predstavila z deli Tessarinija, Beethovna, Schumanna, Martinuja in Paraća.

Karmen Pečar je zmagovalka prestižnega mednarodnega čelističnega tekmovanja v Vina del Maru v Čilu, nagrajenka Evrovizijskega tekmovanja mladih glasbenikov v Berlinu ter nagrajenka mednarodnega tekmovanju Antonio Janigro v Zagrebu. Pozornost glasbene javnosti je vzbudila, ko je kot trinajstletna deklica debitirala z orkestrom Slovenske filharmonije ter z njim izvedla Elgarjev koncert za violončelo in orkester. Od takrat je kot solistka nastopila že s številnimi zasedbami in orkestri kot so ansambel Zagrebških solistov, orkester Zagrebške filharmonije, Simfoniki RTV Slovenija, orkester Spirit of Europe, zasedba Cellomania (katere dologoletna koncertna mojstrica je) in sodelovala s priznanimi umetniki kot sta Boris Pergamenščikov in Misha Maisky.

Petar Milić, ki je študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Lovšetu in končal podiplomski študij klavirja na Visoki šoli za glasbo v Berlinu pri prof. Klausu Hellwigu, velja v strokovni javnosti za enega najbolj kvalitetnih slovenskih koncertnih pianistov. Je dobitnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani ter 1. nagrade na Mednarodnem klavirskem tekmovanju Nikolaj Rubinstein v Parizu. Prav v lanskem letu je v okviru mednarodne konference EPTA v Ljubljani navdušil s svojim Chopinovim večerom.

Spored
Karmen Pečar, violončelo, Petar Milić, klavir

  • Carlo Tessarini, Sonata za violončelo in klavir v F-duru
    (Adagio, Allegro con brio, Andante cantabile e molto espressivo, Presto)
  • Ludwig van Beethoven, 12 variacij na temo iz Mozartove opere Čarobna piščal
  • Frano Parać, Sonata za violino in klavir
    (Con vigore, Andantino con sentimento, Allegro)
  • Robert Schumann, Fantasiestucke op.73
    (Zart und mit Ausdruck, Lebhaft, leicht, Rasch und mit Feuer)
  • Bohuslav Martinu,
    Variacije na Rossinijevo temo

Vstopnice (10 €) lahko kupite na blagajni Narodne galerije na dan koncerta. Vljudno vabljeni.

15. junij 2011 ob 19.30
Narodna galerija
Cankarjeva 20
1000 Ljubljana