Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
26. - 28. junij 2024 - Delavnica

Poletne počitniške delavnice za otroke - I. termin

Počitniško varstvo z ustvarjanjem za otroke od 5. do 11. leta

Otroke vabimo na spoznavanje umetnin, igro in ustvarjanje v družbi vrstnikov. Raziskovali bomo umetnine na razstavah, reševali galerijske uganke ter poskrbeli tudi za igro in zabavo na prostem v bližnjem parku.

Primerno za: otroke od 5. do 11. leta

Termin: od srede do petka, od 26. do 28. junija 2024, od 8.00 do 16.00

*Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem nas obvestite ob prijavi v opombah.

Cena posamezne delavnice (1 dan): 35 EUR, za člane Galovega kluba 30 EUR

Cena sklopa 3 delavnic: 90 EUR, za člane Galovega kluba 80 EUR

Cena vključuje: vstopnino na stalno zbirko in na občasno razstavo, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, kosilo, malico in pijačo

Popusti za otroke iz iste družine: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust (popusti se ne seštevajo)

PROGRAM:
Vsak dan se posvetimo določeni temi z glavno likovno nalogo. V vmesnem času poskrbimo za igro, tekmujemo v sestavljanju kock, izdelujemo zapestnice prijateljstva in druge manjše okrasne predmete, se učimo delati origami ... Ne bo nam dolgčas :) 

Sreda: Poletni večeri
V stalni zbirki si bomo ogledali umetnine slikarjev, ki so se sredi noči s svetilkami potepali po travnikih ali se v večernih urah v svojih stanovanjih lotili slikanja nočnih prizorov. Na delavnici bomo ustvarili okrašene lanterne, ki jih bomo lahko uporabili za razsvetljavo v toplih poletnih večerih.

Četrtek: Galerijski popotniki
Kakor pravi galerijski popotniki si bomo na razstavi Umetniška zbirka Kroples ogledali naslikane gorske vršace in doline ter spoznavali, kako so jih slikarji naslikali. So se tudi sami podali navkreber, ali so vrhove opazovali z varne razdalje? So se gora kaj bali? Dolgo časa je namreč veljalo prepričanje, da so nedostopni gorski kotički dom vilinov, velikanov in različnih čudežnih bitij ... med njimi tudi Zlatoroga, o katerem bomo pripovedovali. Po ogledu umetnin bomo slikarske pripomočke pospravili v kovček in se odpravili na slikat v park Tivoli. 

Petek: Na obisku v slikarjevi delavnici
Pokukali bomo v slikarjevo delavnico in si ogledali, katere pripomočke je uporabljal pri delu. Pri slikanju kakšne slike pa smo ga ujeli? Prepoznavali bomo šege in navade, ki jih je s prijatelji slikarji rad upodabljal in spoznavali, ali je bilo življenje nekoč kaj drugačno. Na razstavi Umetniška zbirka Kroples je sicer predstavljenih kar nekaj avtoportretov slikarjev. Ali bomo našli vse? Ogledali si bomo tudi nagrajene otroške avtoportrete galerijskega likovnega natečaja, seveda pa se bomo tudi mi naučili, kako kar najbolje upodobiti sami sebe in izdelali svoje zabavne avtoportrete. Kakšne, pa izveste na delavnici … 😊

Dodatne informacije: T: 01 24 15 435 ali E: dejavnosti@ng-slo.si

Prijava

Prijavo oddajte preko spletnega obrazca. Prejeli boste avtomatski odgovor o uspešni prijavi.

Plačate lahko osebno pri blagajni Narodne galerije ali z nakazilom na TRR:
Narodna galerija, Puharjeva 9, 1000 Ljubljana 
IBAN (TRR): SI56 0110 0603 0377 028
Sklic: SI 00 22115
Koda namena: OTHR
Namen: Počitniške delavnice ime+priimek otroka

Po prejetem nakazilu vam bomo poslali račun, ki velja kot potrdilo.

 
Ime in priimek
Telefon
E-naslov
Opombe