Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki
20.-21. oktober 2020 - Posebno

Ekskurzija v Padovo in Mantovo je odpovedana!

Od Giotta do Van Gogha

Žal moramo dvodnevno ekskurzijo v Padovo in Mantovo, načrtovano za torek, 20. in  sredo, 21. oktobra 2020, zaradi izjemno slabe epidemiološke slike odpovedati.

Potovanje v Padovo in Mantovo bomo premaknili na bolj ugoden termin. Morda bo to še letos ali pa v začetku drugega leta, kar se bomo odločili glede na razvoj dogodkov vezanih na epidemijo. Van Goghova razstava bo odprta do 11. aprila 2021.

Osrednja pozornost ekskurzije bo usmerjena na razstavo Van Gogh. Barve življenja, ki jo je v Centru San Gaetano pripravila Linea d'Ombra oz. Marco Goldin, ki imata za sabo že vrsto uspešnih razstavnih projektov. Posebnost razstave je, da ne sledi zgolj monografski zasnovi, pač pa Van Goghova dela prepleta in predstavlja skupaj z drugimi pomembnimi mojstri, kot so Delacroix, Courbet, Millet, Hiroshige, Seurat, Pissarro, Signac, Bernard, Gauguin, Bacon …  Razstava odpira tako celo pahljačo umetniško prepletenih zgodb in izjemnih slikarskih mojstrovin. Na ogled bo 125 del, od tega 78 Van Goghovih. Največ del za razstavo sta prispevala Van Goghov muzej iz Amsterdama in Kröller-Müller muzej iz Otterlooja.

Več o programu ekskurzije.