Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
29.-31. marec 2020 - Posebno

Ekskurzija v Rim

Rim in "Raffaello" 1520-2020. Razstava ob 500-letnici smrti velikega umetnika Raffaella Santija

Program

Prijatelje Narodne galerije vabimo na ekskurzijo v večno mesto Rim, kjer bodo ob 500-letnici smrti Raffaella pripravili veliko monografsko razstavo s preprostim naslovom »Raffaello«. Razstavljenih bo več kot 200 del; slike, risbe in primerjalna dela, posvečena super zvezdniku renesanse. Tiskovni predstavniki obljubljajo veliko in prestižno evropsko razstavo, kjer bodo na ogled mojstrovine, ki doslej še niso bile predstavljene skupaj in bodo na primeren način prispevale k praznovanju veličine in slave univerzalnega umetnika.

Poleg razstave si bomo ogledali še številne druge znamenitosti v Rimu, palače, cerkve, trge, spomenike, fontane in se prepustili ritmu italijanske prestolnice, obogatenim z lokalno kulinariko.

1. dan: nedelja, 29. marec
Odhod s parkirišča Dolgi most v Ljubljani ob 5.00. Vožnja čez Italijo z vmesnimi postanki do italijanske prestolnice, ki je imenovana »Roma Caput Mundi« (Rim prestolnica sveta). Najprej namestitev v hotelu 4* v centru Rima. Po krajšem počitku večerni sprehod skozi staro mestno jedro. Ogledali si bomo umetnostnozgodovinske spomenike v bližini našega hotela; se sprehodili do cerkve Stanta Maria della Victoria, kjer se nahaja znamenita skulptura Berninija Estasi di Santa Teresa. Sprehod nadaljujemo po tlakovanih ulicah in trgih mimo palač in številnih cerkva do Fontane di Trevi, kjer bomo v vodnjak vrgli novec, da se znova vrnemo v Rim…
Večerja v tipični lokalni restavraciji z značilnimi lokalnimi jedmi.

2. dan: ponedeljek, 30. marec
Po zajtrku sprehod do Panteona, ki je ena od najbolj ohranjenih rimskih stavb in njegova kupola iz nearmiranega betona še vedno velja za največjo na svetu. Možnost notranjega ogleda, kjer je pokopan veliki renesančni umetnik Raffaello Santi. Umrl je 6. aprila 1520 v starosti 37 let. Pot nadaljujemo do Piazze Navona, ki s svojimi stavbami in vodnjakom predstavlja eno najlepših rimskih baročnih enot. Sledi prosti čas za individualno odkrivanje italijanske prestolnice. Rim je danes živahno mesto, kjer se srečujeta sever in jug, zato pravijo, da bi lahko bil predmestje Kaira ali Pariza. Ob 18.00 ogled razstave »Raffaello« v prostorih palače Kvirinale (Scuderie
del Quirinale). Razstava se osredotoča zlasti na Rafaelovo rimsko obdobje in nas pelje skozi njegovo celotno ustvarjalno pot. Razstavljena dela so iz številnih italijanskih in tujih muzejev, med drugim iz galerije Uffizi v Firencah, Vatikanskih muzejev, pariškega Louvra, londonske Narodne galerije, madridskega Prada in washingtonske Narodne umetniške galerije.

3. dan: torek, 31. marec
Po zajtrku se odpravimo peš v mestno četrt Trastevere in si na poti ogledamo nekaj cerkva, ki so pravi biseri umetnosti, cerkve Santa Prassede, Santa Pudenziana, San Carlo alle Quattro Fontane, San Pietro in Vincoli, kjer se nahaja Michelangelova mojstrovina – kip Mojzesa.
Sprehodili se bomo mimo Pazza Venezia, Teatra Marcella, Capitola in prečkali reko Tibero v mestno četrt Trastevere. Ogled renesančne do palače Farnesina z izjemnimi freskami Raffaella in drugih znanih mojstrov. Po ogledu kosilo v eni izmed priljubljenih tradicionalnih rimskih gostiln. Sledi vožnja proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Cena, dodatne informacije in prijave

CENA: 359 € za Prijatelje NG (389 € za ostale udeležence)
Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom iz Ljubljane, cestne pristojbine in takse, dva voznika, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v centru Rima, večerjo prvi dan, kosilo zadnji dan, strokovno vodstvo Narodne galerije, vodstvo turističnega vodnika in organizacijo ekskurzije.
Cena je izračunana na osebo za namestitev v dvoposteljnih sobah. Doplačilo za namestitev v enoposteljni sobi je 120 € za dve noči.
Vstopnine po programu: cca.30 €. Vstopnine poravnate vodniku na avtobusu.

Rok prijave: Prijatelji Narodne Galerije imajo prednost pri prijavi do 7. 2. 2020, nato bomo program objavili, v kolikor ne bodo zasedena vsa mesta.
Prijave: Narodna galerija trgovina@ng-slo.si tel: 012415418
Maona Piran maona@maona.si

Način plačila: akontacija v znesku 150 € ob prijavi, ostali znesek do 7. 3. 2020.
Odpovedni riziko: znaša 5 % od vrednosti potovanja.
V kolikor ga želite uveljaviti, ga je potrebno prišteti prvemu obroku.
Minimalno število potnikov: 40
Splošna navodila in pogoji za turistične aranžmaje so sestavni del tega programa.

Turistična agencija Maona-Piran: Cankarjevo nabrežje 7, 6330 Piran,
tel: 05 6734520, elektronska pošta: maona@maona.si