Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
od 3. do 24. junija - Posebno

Junijski tečaj risanja in slikanja cvetov v galeriji in na prostem

Risanje in slikanje vrtnic in drugih cvetlic

Dragi ustvarjalci, vabimo vas na nov tečaj risanja in slikanja cvetov.

Udeleženci tečaja boste seznanjeni z likovnim opazovanjem, ki je osrednja naloga pri učenju risanja in slikanja. Skupaj z mentorjem boste analizirali različne vrste cvetov, ugotovili njihovo geometrijsko strukturo, uporabili osnovna risarska znanja in s pomočjo pomožnih črt in logičnega mišljenja zgradili risbo. Pri slikanju boste usklajevali barve v svetlobi in senci in utrjevali občutek za barvne intervale, z vnašanjem novih barv pa razvijali likovno mišljenje in krepili realizem slike.  

Tečaj bo potekal v galeriji in na prostem v Krajinskem parku Tivoli (rozarij), kjer boste risali in slikali po opazovanju. Tečaj vodi akad. slikar in prof. risanja Tadej Tozon.

Primeren je tudi za začetnike, lahko pa ga podarite tudi kot darilo.

Termini srečanj

Tečaj bo potekal štiri četrtke v mesecu juniju, od 17.00 do 19.30.

Začetek tečaja: 3. junij
Drugi termini srečanj: 10., 17. in 24. junij

Cena tečaja: 100 EUR
Ves potrebni ustvarjalni material je vključen v ceno in bo na voljo v galeriji.

Dodatne informacije in prijave

Prijavo oddajte na:
dejavnosti@ng-slo.si ali prek telefona 01 24 15 435 / 01 24 15 415

Prijavnino lahko poravnate osebno pri blagajni Narodne galerije (E: trgovina@ng-slo.si, T: 01 24 15 418) ali z nakazilom na TRR. Za rezervacijo mesta na tečaju je potrebno poravnati celoten znesek prijavnine najpozneje tri delovne dni pred začetkom tečaja.

Prijateljem Narodne galerije pri vpisu nudimo 20 % popust. Kako postanem Prijatelj Narodne galerije? Popusti se ne seštevajo.

Tečaj slikanja bomo izvedli, če bo nanj prijavljenih najmanj 5 udeležencev. Prijave zbiramo do vključno tri delovne dni pred začetkom tečaja. V primeru premajhnega števila prijav, bomo že prijavljenim udeležencem omogočili, da se odločijo za prijavo na naslednji tečaj ali za vračilo denarja.

V času epidemije koronavirusa zagotavljamo varen obisk galerije. Dejavnosti organiziramo v skladu z vsemi priporočili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij.

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.