Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
21. november 2019 - Posebno

Koncert Janija Kovačiča in vodenje po razstavi del Zorana Mušiča

četrtek, 21. november 2019, ob 19. uri

Ob stalni razstavi  Zoran Mušič (1909–2005). Iz umetniške zbirke Ljubana, Milade in Vande Mušič – Narodni galeriji podarjena in posojena dela, pripravljamo koncert Janija Kovačiča, Orfej iz pekla.

Na koncertu bodo ob izbranih grafikah iz cikla Zorana Mušiča Nismo poslednji predstavljene pesmi poljskega glasbenika Aleksandra Kulisiewicza.
Aleksander Kulisiewicz je bil pet let zaprt v taborišču Sachenhausen, kjer je napisal čez petdeset pesmi, v spominu pa je ohranil tudi pesmi drugih taboriščnikov. Po vojni se je posvetil zbiranju glasbenega gradiva ter ustvaril najobširnejšo zbirko glasbe in pesmi iz koncentracijskih taborišč, ki jo zdaj hrani Muzej spomina na holokavst v Washingtonu. Pesmi so odraz krutosti vojne in obenem neizmerne volje do življenja, v slovenščino jih je prevedla Simona Klemenčič.

Pred koncertom bo ob 18. uri javno vodstvo po stalni razstavi Zoran Mušič (1909–2005). Iz umetniške zbirke Ljubana, Milade in Vande Mušič – Narodni galeriji podarjena in posojena dela. Vodil bo mag. Gojko Zupan.

V skupino za voden ogled sprejmemo 30 obiskovalcev, na koncert 60 obiskovalcev. Zagotovite si mesto: (01) 24 15 418, trgovina@ng-slo.si

Vstopnina na dogodek: 5 eur