Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
oktober - december 2021 - Delavnica

Mini tečaji keramike

Izdelajte si uporabne in okrasne predmete za dom

Kofetaričina skodelica

sobota, 9. oktober, od 10.00 do 16.00

Ogledali si bomo eno najljubših umetnin po izboru naših obiskovalcev. Tudi njeni avtorici, Ivani Kobilci, je bila slika izjemno pri srcu in se za časa svojega življenja ni ločila od nje. Nasmejana Mamica kavopivka v rokah drži skodelico s cvetličnim motivom - takšno bomo izdelali tudi sami, da bo jutranja kava še bolj zadišala. 

Pravljični in fantazijski motivi

sobota, 13. november, od 10.00 do 16.00

Po navdihu del Hinka Smrekarja, ki se je navduševal nad bajkami, pravljicami in ljudskimi povestmi, izdelali uporabne ali okrasne predmete s fantazijskimi motivi. 

Svečnik - hiška za božične lučke

sobota, 11. december, od 10.00 do 16.00

V zimskem času si še posebej želimo topline doma in razmišljamo, kako bi obdarili naše najdražje. Na mini tečaju si boste lahko izdelali uporaben izdelek za dom ali pozorno darilo za svoje najbližje. Svečnik - hiško bomo votlo zmodelirali v glini in ga poslikali. Navdih bomo poiskali na galerijskih slikah, kjer so naslikane stavbe - cerkvici na Blejskem ali Vrbskem jezeru, stisnjene srednjeveške hišice ali grad na ljubljanskem Ribjem trgu ...

Vabljeni na tri mini ustvarjalne tečaje, na katerih bomo iz gline ustvarjali različne uporabne ali okrasne predmete, jih dekorirali z reliefnimi površinami in jih pobarvali oziroma poslikali z najrazličnejšimi vzorci. Med ustvarjanjem si bomo vzeli odmor za kavo ali kosilo.

Vse tečaje vodi likovna pedagoginja in kiparka Tamara Bregar.

Tečaj lahko podarite tudi kot darilo.

Cena za 6-urni tečaj: 50 EUR. Pri vpisu na vse tri tečaje priznamo 10 % popusta. Prijateljem Narodne galerije pri vpisu nudimo 20 % popust. Kako postanem Prijatelj Narodne galerije? Popusti se ne seštevajo.

Predznanje ni potrebno, vsak udeleženec bo deležen individualne obravnave.

V skupino sprejmemo do 12 udeležencev. Za udeležbo je potreben pogoj PCT. Obvezne so prijave na T: 01 24 15 435, 01 24 15 415 ali E: dejavnosti@ng-slo.si

V času epidemije koronavirusa zagotavljamo varen obisk galerije. Dejavnosti organiziramo v skladu z vsemi priporočili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij.

Prijave na tečaj:

Prijavo oddajte na dejavnosti@ng-slo.si ali prek telefona 01 24 15 435 / 01 24 15 415. Prijavnino lahko poravnate osebno pri blagajni Narodne galerije (E: trgovina@ng-slo.si, T: 01 24 15 418) ali z nakazilom na TRR 0110-6030377028 (namen: mini tečaj keramike). 

Tečaj bomo izvedli, če bo prijavljenih najmanj 5 udeležencev. Prijave zbiramo do vključno tri dni pred začetkom posameznega tečaja. V primeru premajhnega števila prijav, bomo že prijavljenim udeležencem omogočili, da se odločijo za prijavo na naslednji tečaj ali za vračilo denarja. Če ste celoten znesek že poravnali in boste udeležbo odpovedali tri dni ali manj pred začetkom posameznega tečaja, vam bomo vrnili 20 % plačane prijavnine oz. 30 % ob predložitvi zdravniškega potrdila. V primeru, da tečaj odpove Narodna galerija, vam bomo plačilo povrnili v celoti ali vam omogočili prijavo na naslednji prosti tečaj.

Cena vključuje:

  • strokovno vodenje tečaja
  • individualno in skupinsko obravnavo
  • ustvarjalni material za vaš izdelek
  • žganje izdelkov

Vaše izdelke boste lahko prevzeli, potem ko bodo žgani v peči za glino.