Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki
oktober - december 2020 - Delavnica

Mini tečaji keramike

Izdelajte si broško, Kofetaričino skodelico in svečnik-hiško za božično vzdušje

Zaradi epidemiološke situacije začasno odpovedano. Hvala za razumevanje.

Reliefni medaljoni in nakit

sobota, 10. oktober, od 10.00 do 16.00

Cesar Rudolf II. je veljal za strastnega zbiratelja. Cenil je vse, kar sta ustvarila narava in človek na področju umetnosti in obrtništva in nadvse občudoval izdelke iz dragih kamnov. Na razstavi Mojstrovine Pinakoteke Praškega gradu si bomo ogledali kamejo iz lapisa lazuli in oval iz redkega rdečega porfirja, ki nam bosta v navdih pri modeliranju svojega reliefnega nakita oziroma medaljona.

Kofetaričina skodelica

sobota, 14. in 28. november, od 10.00 do 13.00

Ogledali si bomo eno najljubših umetnin po izboru naših obiskovalcev. Tudi njeni avtorici, Ivani Kobilci, je bila slika izjemno pri srcu in se za časa svojega življenja ni ločila od nje. Nasmejana Mamica kavopivka v rokah drži skodelico s cvetličnim motivom - takšno bomo izdelali tudi sami, da bo jutranja kava še bolj zadišala. Tečaj zaradi specifike izdelave in poslikave poteka dve soboti.

Svečnik - hiška za božične lučke

sobota, 12. december, od 10.00 do 16.00

V zimskem času si še posebej želimo topline doma in razmišljamo, kako bi obdarili naše najdražje. Na mini tečaju si boste lahko izdelali uporaben izdelek za dom ali pozorno darilo za svoje najbližje. Svečnik - hiško bomo votlo zmodelirali v glini in ga poslikali. Navdih bomo poiskali na galerijskih slikah, kjer so naslikane stavbe - cerkvici na Blejskem ali Vrbskem jezeru, stisnjene srednjeveške hišice ali grad na ljubljanskem Ribjem trgu ...
Vabljeni na tri mini ustvarjalne tečaje, na katerih bomo iz gline ustvarjali različne uporabne ali okrasne predmete, jih dekorirali z reliefnimi površinami in jih pobarvali oziroma poslikali z najrazličnejšimi vzorci. Med ustvarjanjem si bomo vzeli odmor za kavo ali kosilo.

Vse tečaje vodi likovna pedagoginja in kiparka Tamara Bregar.

Tečaj lahko podarite tudi kot darilo.

Cena za 6-urni tečaj: 50 EUR. Pri vpisu na vse tri tečaje priznamo 10 % popusta. Prijateljem Narodne galerije pri vpisu nudimo 20 % popust. Kako postanem Prijatelj Narodne galerije?
Popusti se ne seštevajo.

Predznanje ni potrebno, vsak udeleženec bo deležen individualne obravnave.

V skupino sprejmemo do 12 udeležencev. Obvezne so prijave na T: 01 24 15 435 ali E: dejavnosti@ng-slo.si

V času epidemije koronavirusa zagotavljamo varen obisk galerije. Dejavnosti organiziramo v skladu z vsemi priporočili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij.
Prijave na tečaj:
Prijavo oddajte na dejavnosti@ng-slo.si ali prek telefona 01 24 15 435 / 01 24 15 415. Prijavnino lahko poravnate osebno pri blagajni Narodne galerije (E: trgovina@ng-slo.si, T: 01 24 15 418) ali z nakazilom na TRR 0110-6030377028 (namen: mini tečaj keramike). 

Tečaj bomo izvedli, če bo prijavljenih najmanj 5 udeležencev. Prijave zbiramo do vključno tri dni pred začetkom posameznega tečaja. V primeru premajhnega števila prijav, bomo že prijavljenim udeležencem omogočili, da se odločijo za prijavo na naslednji tečaj ali za vračilo denarja. Če ste celoten znesek že poravnali in boste udeležbo odpovedali tri dni ali manj pred začetkom posameznega tečaja, vam bomo vrnili 20 % plačane prijavnine oz. 30 % ob predložitvi zdravniškega potrdila. V primeru, da tečaj odpove Narodna galerija, vam bomo plačilo povrnili v celoti ali vam omogočili prijavo na naslednji prosti tečaj.

Cena vključuje:
  • strokovno vodenje tečaja
  • individualno in skupinsko obravnavo
  • ustvarjalni material za vaš izdelek
  • žganje izdelkov
Vaše izdelke boste lahko prevzeli, potem ko bodo žgani v peči za glino.