Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
marec – maj 2021 - Cikel dogodkov

Mini tečaji keramike

Ob razstavi Fortunat Bergant (1721 – 1769)

Ob razstavi Fortunat Bergant (Mekinje, 1721 – Ljubljana, 1769) smo pripravili tri mini tečaje keramike, na katerih si boste po navdihu Bergantovih del iz gline izdelali različne uporabne ali okrasne predmete, jih dekorirali z reliefnimi površinami in jih pobarvali oziroma poslikali z najrazličnejšimi vzorci. Med ustvarjanjem si bomo vzeli odmor za kavo ali kosilo. Tečaj lahko podarite tudi kot darilo.

Vse tečaje vodi likovna pedagoginja in kiparka Tamara Bregar.

Izbirate lahko med tremi termini in tremi različnimi tematikami:
 • sobota, 13. marec, od 10.00 do 16.00: Figurica angela
  Po podobah Bergantovih angelov bomo oblikovali svojo ornamentalno keramično figuro angela iz bele gline in po želji figurice tudi poslikali in glazirali.
 • sobota, 10. in 17. april, od 10.00 do 16.00: Skodelica ali krožniček
  Oblikovali bomo uporabno keramiko - skodelico ali krožniček, ki ga bomo okrasili z Bergantovimi motivi; vzorci čipk, tkanin, cvetlic in nakita po njegovih slikah.
  Skupina za 10. april je POLNA, prijavite se lahko na termin 17. aprila.
 • sobota, 8. maj, od 10.00 do 16.00: Figurice živali
  Po navdihu Bergantovega Ptičarja bomo izdelali figurico živali, samostojno ali kot ornamentalni detajl posodja. Izdelke bomo pobarvali z engobami.
Cena za 6-urni tečaj: 50 EUR. Pri vpisu na vse tri tečaje priznamo 10 % popusta. Prijateljem Narodne galerije pri vpisu nudimo 20 % popust. Kako postanem Prijatelj Narodne galerije? Popusti se ne seštevajo.

Predznanje ni potrebno, vsak udeleženec bo deležen individualne obravnave.

V skupino sprejmemo do 10 udeležencev. Obvezne so prijave na T: 01 24 15 435 ali E: dejavnosti@ng-slo.si
Prijave na tečaj:
Prijavo oddajte na dejavnosti@ng-slo.si ali prek telefona 01 24 15 435 / 01 24 15 415. Prijavnino lahko poravnate osebno pri blagajni Narodne galerije (E: trgovina@ng-slo.si, T: 01 24 15 418) ali z nakazilom na TRR 0110-6030377028 (namen: mini tečaj keramike). 

Tečaj bomo izvedli, če bo prijavljenih najmanj 5 udeležencev. Prijave zbiramo do vključno tri dni pred začetkom posameznega tečaja. V primeru premajhnega števila prijav, bomo že prijavljenim udeležencem omogočili, da se odločijo za prijavo na naslednji tečaj ali za vračilo denarja.

Cena vključuje:
 • strokovno vodenje tečaja
 • individualno in skupinsko obravnavo
 • ustvarjalni material za vaš izdelek
 • žganje izdelkov
Vaše izdelke boste lahko prevzeli, potem ko bodo žgani v peči za glino.

V času epidemije koronavirusa zagotavljamo varen obisk galerije. Dejavnosti organiziramo v skladu z vsemi priporočili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij.

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.