Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
7.5.2020 - Vodstvo

Nazaj k umetninam, v družbi s kustosom

Varna vodstva za družine, pare in maturante

Z veseljem vas obveščamo, da v Narodni galeriji ob upoštevanju zaščitnih ukrepov omogočamo varne oglede za družine, pare in manjše skupine dijakov. Vse oglede je potrebno dogovoriti vsaj tri delovne dni v naprej po telefonu (01) 24 15 415/435. Narodno galerijo lahko obiščete tudi individualno brez predhodne najave.


Družinska vodstva

Individualna vodenja za družine po stalni zbirki in občasnih razstavah. Vodstva so prilagojena vsem družinskim članom, tudi - in predvsem - najmlajšim. Primerno za: družine z otroki in najstniki.

Cena: družinska vstopnica 15 EUR - posebna ponudba, velja le do 30.8.2020.

Čas trajanja vodstva: 45 minut.


Podari vodstvo

Posebna darilna ponudba za dve osebi - iz istega gospodinjstva, ki vključuje ogled stalne zbirke ali izbrane občasne razstave pod vodstvom kustosa in pogostitev v galerijski kavarni.

Cena: 39 EUR (sladka pogostitev)/49 EUR (Luizina pogostitev).

Čas trajanja vodstva: 60 minut.


Priprave na maturo

Pregledno vodstvo za skupine do 6 maturantov. Na preglednem vodstvu po stalni zbirki bomo analizirali izbrana umetniška dela, ki so vključena v predmetni izpitni katalog za splošno maturo. Orisali bomo kulturnozgodovinske okoliščine, temeljne slogovne in vsebinske značilnosti posameznih obdobij in umetniških del, razložili pomembnejše pojme, ki se ob tem pojavljajo in jih dijaki morajo poznati, in izpostavili tudi vodilne predstavnike in avtorje izbranih del. Ob koncu vodenega ogleda bodo maturanti lahko sami rešili krajši kviz za ponovitev znanja v mobilni aplikaciji Nexto.

Cena: Brezplačno vodenje za maturante in uporaba aplikacije Nexto.

Čas trajanja vodstva: 45 minut.