Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
julij in avgust 2020 - Delavnica

Počitniške delavnice PovezujeM - Tivolski ustvarjalni krog

Poletno ustvarjalno varstvo

V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG+), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG).

Na petdnevnih delavnicah bomo skozi igro, ustvarjanje in druženje na nekoliko drugačen način spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne. Delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta.

1. termin | od ponedeljka do petka, 28. junij–2. julij 2021 | 8.00 – 16.00 ure (prijave do 17. junija 2021)

2. termin | od ponedeljka do petka, 23.–27. avgust 2021 | 8.00 – 16.00 ure (prijave do 19. avgusta 2021)

Program

PONEDELJEK | V Narodnem muzeju Slovenije (NMS) te vabimo v skupino za razreševanje skrivnostnih muzejskih primerov! Kako prepoznamo original in ponaredek? Zakaj je toliko zlata v muzeju? Je vse zlato, kar se sveti? In koga predstavlja bleščeči kip v pritličju muzeja? Zakaj nima hlač? In kje je njegova roka? Do odgovorov bomo prišli na posebni misiji: odkriti prizorišče najdbe. Se bolje znajdeš na terenu ali pri iskanju namigov?

TOREK | Torek v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15) bo prežet s kiparstvom, arhitekturo in znanostjo. Družili se bomo na razstavi Tobiasa Putriha, ustvarjali lastna "začasna okolja" (prostorske postavitve iz papirja, kartona in lesa), se pogovarjali o sodobni umetnosti, razmišljali o pojmu skupnega, sestavljali lesene sestavljanke, pihali milne mehurčke in se kot vedno dobro zabavali. Za "risanje" bomo uporabljali karton, iglo, vrvico in črnilo, za "kiparjenje" pa milne mehurčke, karton in svetlobo. To bo pravo, nenavadno muzejsko druženje!

SREDA |V Muzeju novejše zgodovine Slovenije (MNZS) letos obeležujemo 30 let, odkar je Slovenija postala samostojna in neodvisna država. Tekmovali bomo v kvizu spoznavanja Slovenije in izdelali svojo zastavo. Spoznavali bomo, kaj smo Slovenci dosegli na področju športa, kulinarike, kulture ipd., in ob ustvarjalnem raziskovanju odkrivali, kako se je spremenilo naše vsakdanje življenje v zadnjih tridesetih letih. Odšli bomo tudi na iskanje zaklada po parku Tivoli ter se sprostili ob igranju starih otroških iger.

ČETRTEK | Dan za Mednarodni grafični likovni center (MGLC). Ste med sprehodom po Ljubljani na pročeljih stavb morda opazili simpatično zvedave mozaike, podobne likom v videoigrah? To je umetnik Invader, ki bo letos naš navdih. Umetnik rad ustvarja tako, da pritegne pozornost čim več ljudi. Njegova dela, ki se navezujejo na piksle, slavne slike in filme, znamenito rubikovo kocko in celo polet v vesolje, so odlično izhodišče za grafično in mozaično delavnico v Gradu Tivoli in Švicariji. V svoje roke nas bo vzel tudi naš prijazni gozd, ki domuje na Rožniku. Hm, morda pa srečamo Veveriča, ki je letos postal maskota MGLC.

PETEK | V Narodni galeriji (NG) se bomo spoznavali s fotografskimi vtisi. Izum fotografije je bil izjemno odkritje. Tudi slikarji so si radi pomagali s fotografijami, po katerih so nato slikali v oljnih barvah. V stalni zbirki bomo raziskovali, katera dela so nastala na ta način, in si na fotografski razstavi Tihomirja Pinterja ogledali portrete slovenskih umetnikov pri njihovem delu v ateljeju. Na delavnici bomo fotografirali poljubne prizore in po njih ustvarjali slike na platno.

Prijave in dodatne informacije

Cena: 120 eur na otroka. Popusti na otroke iz iste družine: drugi otrok 10 %, tretji otrok 15 %, četrti otrok brezplačno.

Prijave: natasa.robeznik@muzej-nz.si ali (01) 300 96 21

Prijave za posamezne dneve niso mogoče.

Dodatne informacije: (01) 24 15 415 (Oddelek za izobraževanje in animacijo, Narodna galerija)

Poleg vstopnine, vodstva, programa in materiala za ustvarjanje cena vključuje tudi kosilo. Malico otroci prinesejo s seboj. Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Število otrok je omejeno. V primeru premajhnega števila prijav, si pridržujemo pravico do odpovedi počitniškega tedna.

POZOR! Pridržujemo si pravico do spremembe oz. odpovedi programa zaradi epidemije COVID-19. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili. Upoštevali bomo vse ukrepe in priporočila vlade, NIJZ in ostalih pristojnih institucij.