Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
junij - avgust 2021 - Cikel dogodkov

Poletne počitniške delavnice za otroke

Varstvo in ustvarjanje

Otroke od 5. do 12. leta vabimo na spoznavanje umetnin, igro in ustvarjanje v družbi vrstnikov. Raziskovali bomo galerijsko zbirko in občasno razstavo. Vsak dan bomo poskrbeli tudi za igro in zabavo na prostem v bližnjem parku.

Termini
1. termin: 28. junij - 2. julij 2021 - Program Umetniki v ateljejih
2. termin: 5. julij - 9. julij 2021 - Program Umetniki v ateljejih
3. termin: 16. avgust - 20. avgust 2021
4. termin: 23. avgust - 27. avgust 2021

Primerno za: otroke od 5. do 12. leta

Trajanje: od ponedeljka do petka, vsak dan od 8.00 do 16.00
* Program traja od 8.30 do 15.30. Prve in zadnje pol ure je namenjenih zbiranju in odhajanju otrok, igri in spoznavanju. Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem nas obvestite ob prijavi.

Zbirno in prevzemno mesto: steklena vhodna avla, Prešernova cesta 24

Cena sklopa delavnic: 120 EUR, za člane Galovega kluba 100 €

Cena posamezne delavnice: 25 €, za člane Galovega kluba 20 €

Cena vključuje: vstopnino na stalno zbirko in na občasno razstavo, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, kosilo, malico in pijačo

Popusti: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust (popusti se ne seštevajo)

Prijave: osebno na blagajni Narodne galerije ali po elektronski pošti (dejavnosti@ng-slo.si). Prijavnico poiščite spodaj. Vplačate lahko na blagajni ali preko TRR.

Dodatne informacije:  T: (01) 24 15 415 / 24 15 435, E: dejavnosti@ng-slo.si

Program Umetniki v ateljejih

Atelje je umetnikov delovni prostor, v katerem ustvarja in uresničuje svoje zamisli. Atelje uporabljajo slikarji, kiparji, fotografi … Vsak dan počitniških delavnic bomo galerijski atelje spremenili v delovni prostor enega od umetnikov.

1. dan: Fotograf
Obiskali bomo razstavo fotografskih portretov, ki jih je izdelal fotograf Tihomir Pinter. Izvedeli bomo, kako deluje camera obscura, kakšne preglavice so ljudem povzročali prvi fotoaparati in zakaj nekatere stare fotografije izgledajo, kot da so na njih duhovi in ne ljudje.V delavnici se bomo preizkusili v vlogi fotografa in modela. Ustvarili bomo velike črno-bele fotografske portrete in jih barvno okrasili.

2. dan: Slikar
Drugi dan bo naš atelje postal slikarski delovni prostor. Čopiči, barve, palete in slikarska stojala … potrebujemo še kaj? Spoznali bomo najrazličnejše motive, ki so jih slikarji uporabljali skozi zgodovino, pa tudi, kako so v preteklosti izdelovali barve in zakaj je bilo slikanje včasih prav nevarno delo. Navdih za naše slikarske stvaritve bomo našli med umetninami v galeriji in v bližnjem parku.

3. dan: Kipar
Ali veste, iz katerih materialov lahko izdelujemo kipe? Na razstavi bomo poiskali kipe iz lesa, kamna in kovine ter izvedeli, katere kiparske pripomočke so kiparji uporabljali pri delu. Ustavili se bomo tudi pri največji kiparski stvaritvi v galeriji, velikem Robbovem vodnjaku. Če nam bo vreme naklonjeno, se bomo odpravili še do kipov, ki krasijo ljubljanske trge in parke. V delavnici se bomo preizkusili v ulivanju mavca in gnetenju gline.

4. dan: Grafik
V grafičnem ateljeju si bomo ogledali preše, matrice, suhe igle, grafični papir in še kaj! Ste vedeli, da za izdelavo nekaterih grafik potrebujete zelo težek kamen? Spoznali bomo visoki, globoki in ploski tisk in se preizkusili v različnih grafičnih tehnikah.

5. dan: Risar
V risarskem ateljeju ne manjkajo oglje, grafiti, krede in pasteli, pa seveda radirke in šilčki. Za risanje pa lahko uporabimo tudi druga orodja, kot je šestilo. V ateljeju bomo na kup zbrali vse risarske pripomočke in spoznali njihovo uporabo. Preučili bomo, kako deluje risarska svetlobna mizica in jo tudi sami sestavili, na koncu pa še na posebnih prosojnih papirjih narisali večplastno risbe.

Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij. Kljub temu bomo poskrbeli za dobro počutje otrok. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.