Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
Posebno

Ta teden v Narodni galeriji

Javno vodstvo po razstavi Ivana Kobilca

nedelja, 24. junij ob 11.00

Narodna galerija ob stoti obletnici svoje ustanovitve predstavlja življenje in delo Ivane Kobilca, nedvomno najbolj znane slovenske umetnice. Na prvi pregledni razstavi Kobilčinega opusa v zadnjih štirih desetletjih je na ogled okoli 140 del iz vseh slogovnih obdobij in vseh žanrov, vključena pa so tudi ključna dela ostalih slovenskih realistov. Vodi kustos Michel Mohor.

Vstopnina 7 eur / 3 eur, doplačilo za vodstvo 2,5 eur.

V skupino sprejmemo do 30 obiskovalcev. Prijave: T: 01 24 15 418 ali E: trgovina@ng-slo.si. Rezervirane vstopnice lahko prevzamete do 30 minut pred pričetkom vodstva.

Razstava bo na ogled od 21. junija 2018 do 10. februarja 2019.

Preberite več ...

Slikarska delavnica za odrasle v Arboretumu Volčji Potok

nedelja, 24. junij od 11.00 do 13.00

Cvetlična tihožitja so bila velika slikarska strast Ivane Kobilce. V mladosti je rada kopirala šopke starejših mojstrov in si tako pridobivala risarske spretnosti. Pod vodstvom slikarke Teje Vučko bomo tudi mi prerisovali po Kobilčinih slikah ali pa slikali gredice vrtnic v parku. Slikarsko predznanje ni potrebno. Delavnica je primerna za odrasle in mlade nad 15 let. 

Plača se vstopnino v park. Delavnica je brezplačna. Obvezna prijava na prireditve@arboretum.si do petka, 22. 6., do 12. ure. V zadevo napišite: PRIJAVA - SLIKARSKA DELAVNICA ZA ODRASLE. Prosimo, da ob prijavi pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o odpovedi dogodka).

Sprejemamo prijave na počitniške delavnice

Ob razstavi del Ivane Kobilca pripravljamo počitniške delavnice, ki vključujejo ustvarjanje, ogled umetnin, celodnevno varstvo s kosilom in z malico. Namenjene so otrokom od 6. do 14. leta.

Vrnili se bomo v preteklost in spoznali življenjsko zgodbo naše znane slikarke Ivane Kobilca. Med drugim bomo izvedeli, kako se je naučila slikati v Münchnu in kaj je bilo moderno v Parizu, kje je preživljala počitnice in kdo je bil njen najljubši model. Naučili se bomo naslikati potret in tihožitje, s fotografinjo bomo v parku posneli poletne črnobele fotografije in jih z barvami prenesli na platno, za svojo razstavo umetnin pa bomo izdelali tudi čisto pravi plakat - zanj bomo navdih našli na razstavi plakatov Narodne galerije.

Trajanje: od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure

Termini: 26.-29. junij, 2.-6. julij, 27.-31. avgust