Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
Posebno

Ustvarjalna druženja in rojstni dnevi za mlade: Mularijo v galerijo

Mularijo v galerijo

Pssst! --Ah, kaj pssst, kar na glas vam povemo: ne bomo pri miru kot kipi, ne bomo šepetali, in čeprav vam bomo sem ter tja postregli s kakšnim podatkom, se vam ne bodo zapirale oči od dolgčasa. Za vse, ki vas muči neukrotljiva želja po znanju, smo pripravili pet paketov. Pri vsakem boste najprej izvedeli zanimivost ali dve o izbranih slikah, potem pa se z našimi animatorji lotili ustvarjalnih izzivov. Izbirate lahko med sledečimi temami:

BFF

Kdo je tvoj najboljši prijatelj/prijateljica? Kaj vaju povezuje, kakšne stvari počneta skupaj? Za primerjavo si bomo na slikah ogledali, kako so ljudje včasih preživljali svoj prosti čas v družbi. Poiskali bomo tudi kakšnega štirinožnega prijatelja. V ustvarjalnem delu bomo preizkusili face swap; izbrane umetnine bomo sodobno predelali in vanje vnesli svoje in obraze prijateljev.

Moja supermoč

Navdihovale nas bodo starodavne zgodbe o grških bogovih in junakih, ki jih najdemo na slikah. Nekateri so kukali, kamor ne bi smeli, drugi niso ubogali, pa bi morali, spet tretji pa so bili še preveč poslušni, ko ne bi bilo treba, in bili za to kaznovani. Vse zgodbe, vse junake povezuje supermoč. Kakšna pa je tvoja supermoč? Prelili jo bomo v atribut – za vsakega posameznika prepoznaven predmet, ki ga bomo izdelali s tehniko kaširanja.

#Filter

Kaj ti je ljubše, #filter ali #nofilter? Okus se je skozi stoletja precej spreminjal. Včasih se je pričakovalo, da bodo portreti retuširani kot v današnjih modnih revijah, v drugih obdobjih in okoliščinah pa so slikarji verodostojno upodobili vse kožne nepravilnosti. V delavnici bomo izdelali avtoportret v velikem formatu in zanj izbirali med različnimi filtri.

Stilska preobrazba

Kakšne so bile modne zapovedi pred dvesto, tristo leti? Dame s preščipnjenim pasom, s sivimi lasmi in belo napudrano kožo, grofje v petkah in z lasuljami, možakarji plemenitega rodu, ki preoblečeni v meščansko nošo igrajo karte in veseljačijo … kar nekaj zanimivosti najdemo na slikah. Če želiš izkusiti, kako je bilo živeti v preteklosti, bo galerijski cosplay prava izbira zate.

Galerijska romanca

Ne, to ni Ljubezen po domače, čeprav bomo tudi mi poiskali slike, na katerih se odvija prava drama. Ljubezen, ljubosumje, spletke in prevare … vse to bomo pregnetli v zgodbe ob slikah, nato pa nadaljevali v delavnici. Domišljiji boste lahko pustili prosto pot ob modeliranju iz gline.

Slovarček za odrasle

BFF ali Best Friends Forever = Najboljša prijatelja za vedno
Face swap = Zamenjava obraza. Na fotografiji ali sliki zamenjamo (svoj) obraz z drugim.
#... = Ključnik. Besedi ali besedni zvezi je na začetku dodana "lojtrica". S ključniki označujemo objave na družbenih omrežjih.
#Filter, #Nofilter = S filtrom ali brez. Fotografije lahko spremenimo z uporabo različnih filtrov ali jih pustimo neobdelane.
Cosplay = Kostumska igra. Prelevimo se v izbrani lik.

Naročila in dodatne informacije

Primerno za: mlade nad 12. letom starosti

Trajanje: 2 uri

Cena: 120 eur

Omejitev skupine: 15 udeležencev

Termini: v času odprtja galerije; od torka do nedelje, od 10. do 18. ure, ob četrtkih do 20. ure. Zasedenost želenega termina preverimo ob najavi.

Možnost pogostitve: v galerijski kavarni Zvezda, cena po dogovoru.

Informacije in rezervacije: T: (01) 24 15 415 / 24 15 435, E: dejavnosti@ng-slo.si