Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
Delavnica

Ustvarjalne delavnice za otroke in družine

GALa ustvarjalnice

Sobote od 10.00 do 12.00

Otroke vabimo na naše GALa ustvarjalnice! Prvi del delavnic se odvija v razstavnih prostorih, kjer s pomočjo predmetov, ugank in namigov raziskujemo umetnine, drugi del pa poteka v ustvarjalnem ateljeju. Namenjene so osnovnošolcem in predšolskim otrokom v spremstvu staršev.

Vstopnina:
5 EUR
Delavnica z gosti 7 EUR, za člane Galovega kluba 5 EUR
Družinska vstopnica 12 EUR
Člani Galovega kluba brezplačno (razen na delavnice z gosti)

Program:

 • 8. september: Otroci v travi
  V znani francoski vasici Barbizon so se zbirali slikarji, ki so slikali na prostem. Obiskala jo je tudi Ivana in tam je naslikala prizor Otroci v travi. Z vsemi potrebnimi slikarskimi pripomočki se bomo še mi odpravili slikat v park Tivoli. 
 • 13. oktober: Zanimiva pokrivala
  V času, ko se je Ivana mudila v Münchnu, so slikarje zanimali ljudje različnih starosti in kultur. Tako nas s slik na razstavi opazujejo stare ženičke z rutami ali pa eksotični Indijci s turbani na glavi. Raziskali bomo najrazličnejša pokrivala in v delavnici še sami izdelovali okrasne kapice in klobučke.
 • 10. november: Glinena skodelica
  Slikarji so si pogosto delili slikarske delavnice in pripomočke v njih. Tako porcelanasto skodelico ali vrč z rožnatim motivom najdemo kar na treh slikah na razstavi. Poiskali jih bomo, v delavnici pa iz gline sami oblikovali skodelice.
 • 8. december: Ivanini kolački s Kofetarico
  Slika Mamica kavopivka je bila slikarki še posebej pri srcu. Raziskovali bomo, kako je slikarka ustvarjala priljubljeno podobo. Ogledali si bomo še druge Ivanine slike, ki bi nam lahko zadišale. V delavnici bomo pripravili in okrasili okusne Ivanine kolačke. Otroci bodo ob njih popili belo kavo, staršem pa bomo postregli s črno.

Galov ustvarjalni ABC za otroke in družine

Vsako prvo nedeljo v mesecu in ob dnevih odprtih vrat, vsakokrat od 10.00 do 18.00.

Ste že obiskali Galovo sobo? To je otrokom in družinam namenjena motivacijska galerijska raziskovalnica. V njej se otroci lahko čudijo, odkrivajo, ustvarjajo in iščejo Galove namige za spoznavanje galerijskih zakladov.

V Galovi sobi vas ob navedenih dnevih pričakuje galerijska animatorka, ki bo z vami razkrivala črke in odkrivala gesla na knjigah v Galovi zeleni sobi. Od tam vas namigi lahko popeljejo k iskanju umetnin v stalni zbirki. Spodbujeni z mojstrovinami in odkritji boste tudi sami dobili navdih za ustvarjanje! Še posebej vabljene družine s predšolskimi otroki.

Vstopnina: velja vstopnica za stalno zbirko. Vsako prvo nedeljo v mesecu prost vstop.

Prijave na delavnice niso potrebne.

Informacije: T: (01) 24 15 415/418, E: dejavnosti@ng-slo.si

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa.