Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
Delavnica

Ustvarjalne delavnice za otroke in družine

GALa ustvarjalnice

Četrtki od 17.00 do 20.00

Otroke vabimo na naše GALa ustvarjalnice! Prvi del delavnic se odvija v razstavnih prostorih, kjer s pomočjo predmetov, ugank in namigov raziskujemo umetnine, drugi del pa poteka v ustvarjalnem ateljeju. Namenjene so osnovnošolcem in predšolskim otrokom v spremstvu staršev.

Vstopnina:
5 EUR
Delavnica z gosti 7 EUR, za člane Galovega kluba 5 EUR
Družinska vstopnica 12 EUR
Člani Galovega kluba brezplačno (razen na delavnice z gosti)

Program:

 • 11. januar: Amuleti za celoletno srečo

  Ustvarjali bomo amulete, ki nam bodo v letu 2018 prinesli srečo in veselje. Izbrano podobo bomo vdelali v obeske, ki jih bomo lahko nosili vse leto. Pred tem si bomo ogledali razstavo Podobe prestiža, kjer bomo spoznali antične zgodbe, mitološke junake in zgodovinske osebnosti, ki so upodobljeni na odlitkih po gemah.

 • 1. februar: Izdelava pečatnikov
  Na razstavi Podobe prestiža si bomo ogledali odlitke po gemah, v kamen vrezanih podobah. Geme so bile pogosto vdelane v prstan, ker so služile kot pečatnik, ki ga je lastnik pritisnil v pečatni vosek ali glino. Včasih je imel pečat podoben pomen kot danes podpis. Na delavnici bomo izdelali pečatnik v tehniki vrezovanja v modelarski mavec. Potem bomo škratu Galu ali kakšnemu prijatelju napisali pismo in ga zapečatili!

 • 8. marec: Pisane broške
  V stalni zbirki se bomo ustavili pri omamno dišečih cvetličnih tihožitjih. Iz barvnega filca bomo izdelali pisane broške s cvetličnimi, živalskimi in vzorčastimi motivi.

 • 12. april: Slikamo kot impresionisti
  Ali veste, kakšne vtise iz narave so na slikarska platna lovili štirje prijatelji - slikarji impresionisti? Poiskali jih bomo v stalni zbirki, potem pa se bomo s platni, barvami in slikarskimi lopaticami na lov za vtisi v bližnji park odpravili tudi mi.

 • 10. maj: Kiparski portreti
  V stalni zbirki bomo poiskali portret pisatelja, ki bi ravno tega dne praznoval rojstni dan. Spoznali bomo različne materiale, iz katerih so lahko narejeni kipi in iz gline izdelali kiparski portret.

 • 14. junij: Grafična delavnica
  Ogledali si bomo razstavo del Zorana Mušiča. Ali veste, katero žival je velikokrat upodobil na svojih slikah in grafikah? Na kovinsko ploščo bomo izrisali svojo najljubšo žival ali igračo in jo uporabili kot matrico za tisk.

 •  

Galov ustvarjalni ABC za otroke in družine

Vsako prvo nedeljo v mesecu in ob dnevih odprtih vrat, vsakokrat od 10.00 do 18.00.

Ste že obiskali Galovo sobo? To je otrokom in družinam namenjena motivacijska galerijska raziskovalnica. V njej se otroci lahko čudijo, odkrivajo, ustvarjajo in iščejo Galove namige za spoznavanje galerijskih zakladov.

V Galovi sobi vas ob navedenih dnevih pričakuje galerijska animatorka, ki bo z vami razkrivala črke in odkrivala gesla na knjigah v Galovi zeleni sobi. Od tam vas namigi lahko popeljejo k iskanju umetnin v stalni zbirki. Spodbujeni z mojstrovinami in odkritji boste tudi sami dobili navdih za ustvarjanje! Še posebej vabljene družine s predšolskimi otroki.

Vstopnina: velja vstopnica za stalno zbirko. Vsako prvo nedeljo v mesecu prost vstop.

Prijave na delavnice: T: (01) 24 15 415/418, E: dejavnosti@ng-slo.si

Pridržujemo si pravico za spremembo programa.