Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
Delavnica

Ustvarjalne delavnice za otroke in družine

Za otroke in družine pripravljamo vodene dejavnosti, ki vključujejo raziskovanje umetniških del z namigi in raznoliko ustvarjanje v galerijskem ustvarjalnem ateljeju. Namenjene so osnovnošolcem in predšolskim otrokom v spremstvu staršev.

Družine se lahko tudi samostojno podajo na odkrivanje in ogled umetnin. V ta namen so pripravljena gradiva v Galovi sobi. Za vstop v Galovo sobo velja vstopnica v stalno zbirko.

GALa sobotne ustvarjalnice

vsako drugo soboto v mesecu, od 10.00 do 12.00

V razstavnih prostorih s pomočjo predmetov, ugank in namigov raziskujemo umetnine in nato ustvarjamo v ustvarjalnem ateljeju.

Vstopnina: 5 EUR, družinska vstopnica 12 EUR, člani Galovega kluba brezplačno

Program:

 • 9. marec: Razpokanke iz mavca
  Ogledali si bomo razstavo Skrivnosti dolgega življenja in spoznali delo konservatorjev-restavratorjev. Kako varujemo umetnine, kako pravilno skrbimo zanje, kako se z leti lahko poškodujejo in kako jih "pozdravimo", ko je to potrebno? Najprej bomo raziskali odgovore na ta vprašanja, nato pa v ustvarjalnem ateljeju izdelovali razpokanke v mavcu. Na trši karton bomo ulili mešanico gipsa in posušeno površino poslikali s temperami.
 • 13. april: Moja prva grafika
  Ogledali si bomo razstavo Bojan Kovačič in grafična šola Narodne galerije in spoznavali različne grafične tehnike. V delavnici bodo otroci odkrivali površine različnih materialov v grafični tehniki frotaža in izdelali svojo grafiko.
 • 11. maj: Igrivi prostori
  Na razstavi Prostor v prostoru: Scenografija na Slovenskem do leta 1991 bomo na ustvarjalen način raziskovali scenske osnutke ter jih skozi gledališko igro obudili.
 • 8. junij: Slike in kipi v stripu
  Na razstavi Alan Ford teče častni krog bomo raziskovali strip in supermoči junakov, v delavnici pa tudi sami izdelali strip v velikem formatu.

GALa zelene delavnice

vsako prvo soboto v mesecu, od 10.00 do 12.00

Iz odpadnih materialov izdelujemo uporabne predmete. Potrebno gradivo in pripomočki bodo na voljo v galeriji, vendar družine spodbujamo in naprošamo, da prinesejo s seboj čim več odsluženih stvari, ki jih bomo potrebovali za ustvarjanje. Zelene delavnice ne vključujejo ogleda umetnin.

Vstopnina: 3 EUR, člani Galovega kluba brezplačno

Program:

 • 1. junij: Mini zeleni vrtički
  Imate doma okrušene, poškodovane glinene in druge okrasne lonce za rože, pa ne veste, kaj bi z njimi? Prinesite jih na našo delavnico! Preoblikovali in okrasili jih bomo z odpadnimi koščki lesa in gline ter jih pobarvali. Iz plastenk pa bomo izdelali priročne (viseče) košarice za manjše vrtne pripomočke.

GALa počitniške ustvarjalnice

V času vseh šolskih počitnic

Celodnevno varstvo s poučnim delom v razstavišču in ustvarjanjem v ateljeju.

Vstopnina: zabeleženo pri vsakem programu posebej

Program:

 • Tajna galerijska druščina:
  Radi berete stripe? Raziskovali bomo, kakšne so skupne lastnosti junakov, ki nastopajo v njih. Z domišljijsko igro bomo odkrivali zgodbe umetnin in na oblačke zapisovali, o čem se pogovarjajo osebe na slikah, ustvarili pa bomo tudi strip v velikem formatu.
  Termini:
  od srede do petka, od 26. do 28. junija, od 8.00 do 16.00
  Cena: 72 eur, posamezen dan 24 eur
  od ponedeljka do petka, od 1. do 5. julija, od 8.00 do 16.00
  Cena: 120 eur, posamezen dan 24 eur
  Več informacij sledi.

 • Igrivi prostori
  Za teden dni bomo postali scenografi - načrtovalci in oblikovalci prizorišča gledaliških predstav. Narisali in poslikali bomo osnutke za sceno ter izdelali maketo. Naši pisani prostori igre bodo tudi oživeli - z našo predstavo, ki jo bomo sami odigrali. Poleg razstave Prostor v prostoru: Scenografija na Slovenskem do leta 1991, ki jo gostimo v Narodni galeriji, bomo obiskali tudi Slovenski gledališki inštitut, pokukali pa bomo tudi v pravo gledališko zaodrje - pustite se presenetiti, katero!
  Termin:
  od ponedeljka do petka, od 26. do 30. avgusta
  , od 8.00 do 16.00
  Cena: 120 eur, posamezen dan 25 eur
  Več informacij sledi.

 • PovezujeM - Ustvarjalni Tivolski krog
  Program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije, Moderna galerija, Mednarodni grafični likovni center, Muzej novejše zgodovine Slovenije in Narodna galerija. Petdnevne delavnice potekajo vsak dan v drugem muzeju. 
  Termini:
  od ponedeljka do petka, od 8. do 12. julija, od 8.00 do 16.00
  od ponedeljka do petka, od 26. do 30. avgusta, od 8.00 do 16.00
  Cena: 120 eur, prijave na posamezen dan niso mogoče
  Več informacij sledi.

  GALa ustvarjalnice v Galovi sobi

  Vsako prvo nedeljo v mesecu in ob dnevih odprtih vrat, od 10.00 do 18.00

  Vstopnina: velja vstopnica v stalno zbirko, vsako prvo nedeljo v mesecu in ob dnevih odprtih vrat prost vstop

  Ob navedenih dnevih vas pričakuje galerijska animatorka, ki bo z vami odkrivala zelene knjige velikanke. V njih se nahajajo namigi za iskanje umetnin v stalni zbirki in predlogi za ustvarjanje. Še posebej vabljene družine s predšolskimi otroki.

  Prijave na delavnice, razen počitniških, niso potrebne.

  Informacije: T: (01) 24 15 435 / 24 15 415 / 24 15 414, E: dejavnosti@ng-slo.si

  *Pridržujemo si pravico do spremembe programa