Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
Posebno

Vodeni ogledi za družine z otroki in mladostniki

Dragi starši, v teh nepredvidljivih časih, ko naši otroci vse bolj izgubljajo stik s kulturo in kulturno dediščino, vas vabimo, da vsaj delček tega nadoknadite pri nas in si svoje ter oči vaših otrok, preutrujene od ekranov, spočijete na čudovitih galerijskih umetninah.

Animator vas bo popeljal po stalni zbirki ali občasni razstavi, vam pokazal najrazličnejše zanimivosti in usmeril vaš pogled k skritim podrobnostim, ki jih lahko opazi pozorno oko. Otrokom in mladim zanimive teme predstavimo na njim prilagojen način, nikomur ne bo dolgčas!

Toplo pa vas vabimo, da čas preživite karseda ustvarjalno in skupaj pobarvate tudi veliko družinsko pobarvanko, ki jo prejmete ob vsakem družinskem vodenem ogledu po stalni zbirki.

Naužijte se lepote in miru v prostornih dvoranah Narodne galerije. Zagotavljamo vam varen obisk ob upoštevanju vseh aktualnih ukrepov in navodil pristojnih institucij.

Galova skrinja

Priljubljene umetnine zelenega galerijskega škrata Gala bomo raziskovali z njegovo zeleno skrinjo. Za potep po galeriji nam je pripravil skrivnostne predmete, vonje in zvoke. Izvedeli bomo, komu je nagajal strašni zmaj in kaj so na morju doživeli brodolomci, spoznali prijateljico znanega pesnika Franceta Prešerna in še veliko več. Na koncu bomo najljubšo umetnino tudi narisali in jo pustili v nabiralniku za škrata Gala.

Primerno za družine s predšolskimi otroki.
Cena družinskega vodstva: 29 EUR

Moje mini umetnine

Spoznajte zanimivosti naše dežele s kustosom in barvicami v rokah! 😊 
Družinska ponudba vključuje:
  • škatlico dvanajstih pobarvank-razglednic Moje mini umetnine, moj maksi spomin z barvicami
  • vodenje z razlago najznamenitejših umetnin Narodne galerije, prilagojeno tudi najmlajšim
  • maksi družinsko pobarvanko formata B1, ki se je lahko lotite skupaj v galeriji ali pa uživate v barvanju doma.
Primerno za vse generacije.
Cena družinskega vodstva s paketom pobarvank: 39 EUR

Galerijske slike in ljudske pripovedke

Izvedeli bomo, kako je velikan Hrust »zgradil« Šmarno goro, zakaj je Zlatorog jezno razril planinski raj pod Triglavom, čemú so nad brezskrbnimi pastirji razočarane vile v jezi ustvarile Blejsko jezero, in spoznali dva povodna moža – tistega, ki je izginil v valovih Ljubljanice, in tistega, ki je ustvaril Cerkniško jezero. Ob umetninah bomo srečali tudi slikarje krajinarje in njihov način dela.

Primerno za družine in mlade do 14. leta.
Cena družinskega vodstva: 29 EUR

Galerijski superjunaki

V stalni zbirki si bomo ogledali izbrane upodobitve antičnih bogov in junakov. V pripovedih o prvem prijatelju ljudi, Prometeju, o Avrori oziroma Zarji, ki vsako jutro preleti nebo, o kaznih, ki so doletele Akteona in Danaide, o usodi Andromede in drugih bomo poiskali še danes aktualna vprašanja in nauke za sodobni vsakdanjik.

Primerno za družine in mlade do 14. leta.
Cena družinskega vodstva: 29 EUR

Slovenski impresionisti in njihov čas

Spoznali bomo štiri slikarje Ivana Groharja, Matijo Jamo, Mateja Sternena in Riharda Jakopiča, njihove življenjske zgodbe in ključne umetnine. Predstavili bomo način slikanja impresionistov in tipične motive, ki so jih upodabljali, ogled pa zaključili z družabno igro Impresionistični spomin.

Primerno za družine in mlade do 14. leta.
Cena družinskega vodstva: 29 EUR

Skrivnosti grajskih umetnin

Cesar Rudolf II. je živel v Pragi na razkošnem gradu, kjer je imel tudi veliko zbirko čudovitih umetnin in najrazličnejših zanimivih in posebnih predmetov, ki so predstavljeni na razstavi Mojstrovine Pinakoteke Praškega gradu. Razkrili bomo zanimive zgodbe, ki jih skrivajo umetnine iz njegove zbirke. Zakaj je Rudolf II. vneto iskal kamen modrosti, zakaj je Latona spremenila kmete v žabe in kaj vse najdemo na ''koledarski'' umetnini? Odgovore poiščite skupaj z galerijskim vodnikom na družinskem vodstvu po razstavi. Ob nakupu vstopnice prejmete brezplačni izvod zabavnih raziskovalnih nalog.

Primerno za družine in mlade do 14. leta.
Cena: 29 EUR
Rezervirajte si termin:
T: 01 24 15 435
E: dejavnosti@ng-slo.si

Cena družinskega vodenja velja za najmanj dve osebi iz dveh generacij.