Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
Dogodki in obvestila
poletje 2020 - Cikel dogodkov

Zelene počitniške delavnice za otroke

Zdaj je čas za spoznavanje zanimivosti in kotičkov naše dežele v živo in na slikah

Na počitniških delavnicah se bomo tokrat povsem posvetili naravi in spoznavali okoliške zanimivosti in znamenitosti naše dežele, ki jih najdemo na galerijskih slikah. Veliko časa bomo preživeli na prostem, ob igrah, telovadbi, raziskovanju in ustvarjanju. Vse doživeto bomo prelili v simpatične izdelke.

Morda pa tudi starši dobite kakšno idejo, kam se lahko v letošnjem poletju s svojimi malimi raziskovalci odpravite na družinski izlet na domačem terenu 😊.

S programom se pridružujemo akciji Slovenske turistične organizacije Zdaj je čas. Moja Slovenija. #mojaslovenija

Program

1. dan: Marljivi kot ...
Bzzz … čebelice! Odpravili se bomo v Krajinski park Tivoli in si ogledali čebelnjak in čebelnik. Spoznali bomo, katere rože imajo te naše prijateljice najraje. Tudi v galeriji si bomo ogledali slike cvetlic in poiskali žužke, ki jih vztrajno obletavajo. Na likovni delavnici bomo slikali na les in ustvarili svojo panjsko končnico ali pisano tihožitje, da nas bodo č'belce in rož'ce spremljale tudi doma.

2. dan: Dolgoživi kot …
Drevesa! Odpravili se bomo po Jesenkovi poti v Krajinskem parku Tivoli in spoznavali drevesa. Naše poznavanje bomo preverili z delovnim listom. Tudi v galeriji je naslikanih mnogo dreves, nekatera nosijo prav poseben pomen. V delavnici bomo pogledali filmček ali dva o recikliranju papirja in tudi sami izdelali papir, nato pa ustvarili svoje mega drevo, da nam bo dajalo zavetje in navdih še naprej.

3. dan: Trdni kot …
Skala! Malo se bomo sprehodili po domačih gorah. Na srečo se ne bomo preveč upehali, saj bo sprehod bolj kot ne virtualen. Iz oči v oči bomo spoznali slovenskega očaka in nekaj drugih vrhov, slišali zgodbo o Ajdovski deklici, Zlatorogu in gorskih vilah … Iz različnih naravnih materialov, ki jih bomo nabrali v parku, bomo izdelali edinstvene odtise v glini, v katero se bo trdno ujel naš počitniški spomin.

4. dan: Ustvarjalni kot …
Ljudje! Spoznali bomo krajinsko umetnost oziroma landart, katere vodilo je zbližanje umetnosti z naravo. V parku bomo iz listja, vejic, kamenčkov, storžev … izdelali mini in maksi instalacijo v naravi. Ker takšne stvaritve dolgoročno niso obstojne, bomo dela dokumentirali s pomočjo fotografij in video posnetkov. Ustvarjalni pa bomo tudi v delavnici in si iz karseda naravnih sestavin sami pripravili sladko malico.

5. dan: Zanimivi kot …
Naša dežela! Preko kviza in slik bomo spoznavali naše zanimivosti in priljubljene izletniške točke, ki jih najdemo na galerijskih umetninah. Pot nas bo vodila iz mesta od jezer in vrhov do travnikov in vaških kozolcev. Za sopotnico si bomo izdelali pisano vetrnico iz reciklažnih materialov, za konec pa bomo izdelali skupinsko barvno kompozicijo na osnovi naših galerijskih umetnin.

* pridržujemo si pravico do spremembe programa

Termini in prijave

Termini: 
  • 29. junij – 3. julij
  • 6. – 10. julij
  • 17. – 21. avgust
  • 24. – 28. avgust
Trajanje: vsak dan od ponedeljka do petka, od 8.00 do 16.00

* Program traja od 8.30 do 15.30. Prve in zadnje pol ure je namenjenih zbiranju in odhajanju otrok, igri in spoznavanju. Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem se pozanimajte oziroma nas obvestite ob prijavi.

Primerno za: otroke od 5. do 12. leta

Cena: 
  • celoten sklop: 120 eur, za člane Galovega kluba 100 eur
  • posamezna delavnica: 25 eur, za člane Galovega kluba 20 eur
Cena vključuje: vstopnino v stalno zbirko, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, pijačo, kosilo in malico.

Popusti: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust, 4. otrok: brezplačno. Popusti se ne seštevajo.

Zbirno in prevzemno mesto: v stekleni vhodni avli ob Robbovem vodnjaku, Prešernova cesta 24.

Prijave: na blagajni Narodne galerije ali preko elektronske pošte dejavnosti@ng-slo.si. Prijavnico si natisnite spodaj.

Dodatne informacije:  T: (01) 24 15 415 / 24 15 435, E: dejavnosti@ng-slo.si
POMEMBNO! Glede na letošnjo epidemijo koronavirusa si pridružujemo pravico do sprememb ali odpovedi terminov. Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij. Kljub temu bomo poskrbeli za dobro počutje otrok. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.