Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
6., 7., 9. in 10. februar - Delavnica

Zimske počitniške delavnice za otroke

Počitniško varstvo za otroke od 5. do 12. leta

Otroke vabimo, da zimske šolske počitnice preživijo v družbi vrstnikov v Narodni galeriji, kjer bomo spoznavali umetnine, reševali galerijske uganke in veliko ustvarjali. Podrobnejši program si oglejte spodaj.

Primerno za: otroke od 5. do 12. leta

Trajanje: ponedeljek in torek, 6. in 7. februar, ter četrtek in petek, 9. in 10. februar, od 8.00 do 16.00
*V sredo, 8. februarja, je Prešernov dan, slovenski kulturni praznik. V Narodni galeriji je dan odprtih vrat, zato takrat ni počitniškega varstva.
*Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem nas obvestite ob prijavi.

Zbirno in prevzemno mesto: vhodna avla, Prešernova cesta 24

Cena posamezne delavnice (1 dan): 27 EUR, za člane Galovega kluba 24 EUR

Cena sklopa delavnic (4 dni): 108 EUR, za člane Galovega kluba 97 EUR

Cena vključuje: vstopnino na stalno zbirko in na občasno razstavo, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, kosilo, malico in pijačo

Popusti: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust (popusti se ne seštevajo)
PROGRAM PO DNEVIH

1. dan: Galerijski škrat
Včasih so bili škrati splošno priznani člani človeške družbe. Vsi ljudje so škrate, bitja mraka in noči, redno videvali. V Narodni galeriji že vrsto let prebiva škrat Gal, ki se zanima za zgodovino in umetnost. Spoznali bomo njegovo zgodbo in še druge predstavnike škratovskega sveta. Na delavnici si bomo izdelali škrate, ki nas bodo za srečo spremljali skozi leto.

2. dan: Petični gospodiči in mične gospodične
Z galerijskih portretov nas opazujejo dame in gospodje, odeti v bogata oblačila z dragocenim nakitom in umetelnimi pričeskami. Spoznali bomo modne muhe preteklih časov in si pobliže pogledali portrete, ki jih je ustvaril slovenski slikar Matej Sternen. Lotili se bomo slikanja na posebej pripravljene plošče, da bodo slike še bolj zanimive, pa bomo barve obogatili z različnimi sestavinami, ki jih najdemo v vsaki kuhinji.

3. dan: Ljubezenske prigode galerijskih superjunakov
Lahko bi rekli, da sta februar in marec meseca zaljubljencev. 14. februarja praznujemo valentinovo, skoraj mesec zatem pa gregorjevo, ko se po ljudskem izročilu "ptički ženijo". Praznikov zaljubljencev se veselita tudi grška boginja ljubezni Afrodita in Kupid. V zbirki bomo spoznali zgodbe in prigode antičnih bogov in junakov, na delavnici pa izdelali voščilnico za zaljubljence in barčice, da jih bomo na gregorjevo lahko spustili po reki.

4. dan: Zimska pravljica
Ob zimskih prizorih na galerijskih umetninah bomo prebrali kakšno zimsko pravljico. Da nas ne bo zeblo, si bomo v ustvarjalnem ateljeju pripravili topel čaj, potem pa bomo ustvarjali lutke pravljičnih junakov in z njimi odigrali lutkovno predstavo.


Prijava

 
Ime in priimek
Naslov
Telefon
E-naslov
Opombe