Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Izobraževanje

Vrtec

Spoštovani vzgojitelji,

za vas in vaše varovance smo pripravili gradivo, ki ga lahko uporabljate pri delu v vrtcu. Ko bo čas ponovno dopuščal, vam lahko pride prav tudi pri pripravah na obisk Narodne galerije in po obisku galerije, ko boste želeli strniti vtise in jih nadgraditi z ustvarjanjem. Skrbna priprava in refleksija galerijskega obiska pomenita pomembni etapi v procesu spoznavanja in celostnega doživljanja galerije in umetnosti. Neposredno srečanje z izvirnimi umetninami v galerijskem prostoru še vedno ostaja nenadomestljiva, globoka izkušnja za otroka v predšolskem obdobju.

  • V prvem sklopu najdete zbrano gradivo o škratu Galu, ki naj pospremi prvo srečanje otrok z galerijo. Poleg prebiranja zgodbe v knjigi, vam predlagamo ogled video zgodbe Gal v galeriji. Verzi Svetlane Makarovič in ilustracije Kostja Gatnika otrokom približajo škratov svet in jih uvedejo v galerijsko okolje. Dodali smo še kratko predstavitev galerije iz Cici vesele šole in ustvarjalni škratovski namig.
  • V drugem sklopu so zbrane Galove predstavitve nekaterih ključnih umetnin iz stalne zbirke. Ob reprodukcijah in kratkih opisih so dodani še ustrezni likovno ustvarjalni namigi. Gradivo, ki je nastajalo v sodelovanju z revijo Cicido, si lahko tudi natisnete.

Več informacij o umetninah in času, v katerem so nastale, lahko poiščete tudi na naši spletni strani.

Naj vam bo gradivo v pomoč pri predstavljanju galerijskih umetnin. Želimo si, da najprej v vas prebudi strast do umetnosti in okrepi željo po širjenju te ljubezni in ustvarjalnega navdiha tudi otrokom!

Gal v galeriji
Z Galom odkrivamo umetnine in ustvarjamo