Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Obvestila
21. 6. 2022

Znižana cena vstopnic za ogled razstav v Narodni galeriji in Cankarjevem domu

Razstavi, ki sta odprti čez poletje, Izven okvirja v Cankarjevem domu in Elda Piščanec v Narodni galeriji, razkrivata širši javnosti manj poznane umetnike in njihova dela iz prve polovice 20. stoletja. Na obeh razstavah so na ogled dela iz javnih in zasebnih umetniških zbirk, nekatera prvič predstavljena javnosti.

Vsebinska povezanost obeh razstav ter bližina Cankarjevega doma in Narodne galerije, ki ju loči le kratek sprehod po Prešernovi cesti, sta nas spodbudili, da obiskovalcem ponudimo razstavni paket po bolj dostopni, nižji ceni.

Od 1. julija do 31. avgusta je mogoče z vstopnico ene razstave uveljaviti 50-odstotni popust pri nakupu vstopnice za drugo razstavo, omogočamo pa tudi nakup kataloga druge razstave po polovični ceni.

Klub neodvisnih slovenskih likovnih umetnikov, čigar umetniki in delovanje so podrobneje predstavljeni na razstavi Izven okvirja, je z Narodno galerijo povezan zlasti z dr. Franom Windisherjem, ki je bil od leta 1929 predsednik društva Narodna galerija in galeriji podaril veliko donacijo, ki je pomenila izjemen prispevek k galerijski zbirki. Člane Neodvisnih je Windischer redno podpiral s sredstvi za študijska potovanja in odkupi.
Akademska slikarka Elda Piščanec, ki ji je posvečena razstava v Narodni galeriji, je bila sodobnica članov Kluba neodvisnih. Tako kot Neodvisni se je Elda Piščanec izšolala v tujini (na firenški akademiji in na zasebnih šolah v Parizu) ter se v svojih slikarskih delih prav tako posvečala realizmu, motivno pa pogosto upodabljala krajine, tihožitja in portrete.


Cena vstopnic:

Ogled razstave Elda Piščanec v Narodni galeriji:

- 2,5 EUR (redna cena 5 EUR) ob predložitvi vstopnice za razstavo Izven okvirja (Cankarjev dom)

- upokojenci in mlajši od 18 let brezplačno ob predložitvi vstopnice za razstavo Izven okvirja (Cankarjev dom)

Ogled razstave Izven okvirja v Cankarjevem domu:

- 3 EUR ob predložitvi vstopnice za razstavo Elda Piščanec v Narodni galeriji

- upokojenci in mlajši od 18 let 2 EUR (redna cena 4 EUR) ob predložitvi vstopnice za razstavo Elda Piščanec v Narodni galeriji