Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Trgovina

Rembrandt, Grafike največjega starega mojstra

Cena: 30.00 €
Dostava: Na zalogi
Jezik:
V košarico

Dodatne informacije / opis izdelka

Rembrandt je bil mojstrski inovator. Kot umetnik je nenehno iskal nove možnosti, nove rešitve za pripovedovanje zgodb. To je razvidno iz njegovih slik, pa tudi iz več kot tristo jedkanic, ki jih je ustvaril. Te grafike so zelo raznolike, od velikih do majhnih in od sumarnih skic do umetelno dodelanih prizorov. V nekaterih obdobjih so bile njegove slike manj priljubljene, grafike pa so bile dejansko vedno visoko cenjene. Rembrandtov grafični opus je bil vir navdiha za številne umetnike, ki so mu sledili.

Skupni projekt Muzeja Rembrandtova hiša iz Amsterdama in Narodne galerije v Ljubljani se odvija skoraj četrt stoletja po razstavi iz leta 2000 v Cankarjevem domu, na kateri je Muzej Rembrandtova hiša slovenski javnosti predstavil izbor mojstrovih grafik − zato je skrajni čas, da tudi nove generacije spoznajo njegovo veličastno delo.

Spremljajoči katalog obsegata 43 Rembrandtovih grafik in dve matrici. Predstavljene so tudi grafike poznejših umetnikov, ki jih je navdihnil Rembrandt, kot sta Whistler in Picasso. Tako se bodo obiskovalci in bralci lahko seznanili z Rembrandtovim izjemnim grafičnim ustvarjanjem, pa tudi z njegovim izjemnim vplivom na generacije, ki so mu sledile.

Podrobnosti:

·        strani: 175

·        dimenzije: 270 x 222 x 20 mm

·        založba: Narodna galerija, Ljubljana

·        leto izdaje: 2023

·        vezava: mehka

·        jezik: slovenščina in angleščina

·        ISBN: 978-961-6743-99-0