Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
28. maj 2024 - Delavnica

Ustvarjalna delavnica za odrasle: Glasbeno tihožitje

V sklopu dogodka Alzheimer Cafe, vstop prost

torek, 28. maj 2024, od 10.00 do 11.00, mezanin vhodne avle, Prešernova 24

Včasih si zaželimo umirjenega ustvarjanja v prijetnem, sproščenem okolju, pa ne vemo, kje in kako bi začeli. Kar naenkrat se zavemo, da smo nazadnje risali, slikali ali kako drugače likovno ustvarjali že leta nazaj in zazdi se nam, da ne bomo več znali prijeti barvice ali čopiča v roke. Se je tudi vam to že kdaj zgodilo? Strah je povsem odveč. Ustvarjalnost je namreč del nas in se kaže na različnih področjih našega vsakdanjega življenja.

Zato odrasle in starejše, ki ste si zaželeli ustvarjanja v prijetni družbi, vabimo, da se nam pridružite vsak zadnji torek v mesecu in se skupaj z nami preizkusite v različnih ustvarjalnih dejavnostih in likovnih tehnikah. 
Tokrat si bomo v stalni zbirki ogledali glasbeno in morda še kakšno tihožitje, nato pa ob spremljavi klasične glasbe ustvarili svoje tihožitje s poljubnimi predmeti. Ustvarjali bomo v grafični tehniki monotipije z alu folijo. Lepo vabljeni, da se nam pridružite; brez skrbi – predznanje ni potrebno. Material bo na voljo v galeriji. Vstop prost.

Dogodek izvajamo v okviru srečanj Alzheimer Cafe, ki so namenjena svojcem oseb z demenco. Po delavnici vas vabimo na predavanje v avditorij Narodne galerije.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo za prijavo preko spodnjega obrazca.