Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
20. in 23. januar 2019 - Delavnica

Festival Bobri v Narodni galeriji

Za šole in za družine

Na 11. Bobrih, ljubljanskem festivalu kulturno-umetnostne vzgoje, tudi tokrat sodelujemo z veččutno ustvarjalno delavnico za šole in za otroke in družine. Celoten program si lahko ogledate na spletni strani festivala (kliknite na povezavo).

Veččutna ustvarjalna delavnica Zaplesane impresije

Igrivo, gibalno in veččutno bomo spoznavali in podoživljali impresionistične slike z motivom dreves. Najprej nas bodo Župančičeve uganke in pesmice o drevesih ter zgodbe o otroštvu Riharda Jakopiča, Ivana Groharja, Matija Jama in Mateja Sternena uvedle v motivni svet slovenskih impresionistov. Upodobitve dreves in različnih letnih časov bomo nato z gibom uprizorili ob zvokih Orffovih instrumentov in ob različni glasbi. Potipali bomo deblo breze in macesna in površini primerjali s slikarskimi sledmi čopiča in lopatice. Nazadnje bomo izmed predstavljenih slik svojo najljubšo tudi upodobili.

Delavnica je brezplačna. Skupina je omejena na 30 udeležencev. Prijave zbiramo na e-naslov: dejavnosti@ng-slo.si ali na telefonsko številko: 01 24 15 435 / 415.

***

  • nedelja, 20. januar, od 10.00 do 12.00: za otroke in družine
    Delavnica je primerna za otroke od 5. do 12. leta starosti. Prijave zbiramo na e-naslov: dejavnosti@ng-slo.si ali na telefonsko številko: 01 24 15 435 / 415.
  • sreda, 23. januar, od 10.00 do 12.00: za šolske skupine I. triade
    Zasedeno, prijave niso več mogoče!