Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
25. - 29. oktober 2021 - Delavnica

Jesenske počitniške delavnice za otroke

Varstvo in ustvarjanje

Čarovniki in čarovnice, vzemite svojo najljubšo metlo in priletite v Narodno galerijo! Pred Nočjo čarovnic je galerija polna pajkovih mrež, srhljivih zvokov, po njej se sprehajajo čarobna bitja. Včasih tudi slike oživijo … Pripravite se z nami na Noč čarovnic!

Program

1. dan: Polet z balonom
Ogledali si bomo razstavo znamenitega francoskega fotografa Nadarja. Ker je želel Pariz fotografirati iz zraka, je poletel nad mesto v velikem balonu. Tudi mi se bomo fotografirali med oblaki v pleteni košari, za ustvarjanje na delavnici pa bomo uporabili pisane in zabavne balone. Uporabili jih bomo za odtiskovanje in ustvarili tridimenzionalne slike.

2. dan: Oživele fotografije
Ali veste, zakaj na nekaterih starih fotografijah ljudje izgledajo utrujeni ali jezni? To bomo izvedeli na razstavi fotografa Nadarja. Spoznali bomo črno-bele portrete slavnih oseb, ki jih je fotografiral. Si predstavljate, da bi fotografije oživele? Tudi mi bomo ustvarili portrete, le da se bodo na njih premikale oči.

3. dan: Kostumi za Noč čarovnic
Odpravili se bomo raziskovat sijajne portrete v galeriji in ob njih spoznavali oblačila iz starih časov. Posvetili se bomo nakitu dvoranih dam in naslikanim tkaninam. Ker se bliža najbolj strašna noč v letu, si bomo izdelali posebna strašljiva oblačila, da nas tavajoči duhovi ne bodo prepoznali.

4. dan: Čarovnice, škratki in druga pravljična bitja
Ogledali si bomo pravljične risbe Hinka Smrekarja, ki se je navduševal nad bajkami, ljudskimi pripovedkami. Imel je bujno domišljijo, zato so njegove risbe polne zanimivih bitij. V delavnici si bomo zamislili svoje pravljično bitje in se vanj spremenili s pomočjo poslikave obraza.

5. dan: Srhljive buče
Buče niso dobre samo za nahraniti želodček, z njimi lahko tudi preženemo kakšne nepridiprave. Kot kiparji bomo izrezljali srhljive bučne portrete, ki jih bomo doma postavili na okna in v njih prižgali lučke. Za bučno kiparjenje nam bodo v navdih tudi obrazi z galerijskih slik. 

*pridržujemo si pravico do spremembe programa

Termin in prijave

Termin: 25.-29. oktober 2021

Trajanje: vsak dan od ponedeljka do petka, od 8.00 do 16.00

*Prve in zadnje pol ure je namenjenih zbiranju in odhajanju otrok, igri in spoznavanju. Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem se pozanimajte oz. nas obvestite ob prijavi.

Primerno za: otroke od 5. do 12. leta

Cena
  • celoten sklop: 120 EUR, za člane Galovega kluba 100 EUR
  • posamezna delavnica: 25 EUR, za člane Galovega kluba 20 EUR

Cena vključuje: vstopnino v stalno zbirko in na občasne razstave, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, pijačo, kosilo in malico.

Popusti: 2. otrok: 10% popust, 3. otrok: 15% popust, 4. otrok: brezplačno. Popusti se ne seštevajo.

Zbirno in prevzemno mesto: vhodna avla na Cankarjevi 20 (vhod, ki gleda proti Operi)

Prijave: pri blagajni Narodne galerije ali preko elektronske pošte dejavnosti@ng-slo.si. 

Dodatne informacije: T: (01) 24 15 415 / (01) 24 15 435, E: dejavnosti@ng-slo.si
POMEMBNO! Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi vlade in pristojnih institucij. Kljub temu bomo poskrbeli za dobro počutje otrok. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.

Vas dogodek zanima? Za uvrstitev na čakalni seznam pišite na dejavnosti(at)ng-slo.si ali pokličite na 01 24 15 435.