Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
sreda, 7. oktober - Dogodek

Kako lahko upočasnimo prezgodnje staranje?

Predavanje o nevidnih vzrokih prezgodnjega staranja v teorijah tradicionalne kitajske medicine

Letos septembra je Narodna galerija kot prva muzejska institucija v Sloveniji postala Demenci prijazna točka. S programom strokovnih predavanj ozaveščamo javnost o naraščajočem pojavu demence in na ta način prispevamo k demenci prijazni družbi.
sreda, 7. oktober, ob 17. uri

Predava mag. Petar Papuga, dr. med., specialist za akupunkturo.

Starostno deformiranje hrbtenice in poškodbe hrbtenjačnih živcev se največkrat dogajata individualno po ločenih delih hrbtenjače, ki jim rečemo segmenti. Takšno spreminjanje oblike vretenc spremlja neboleče propadanje živcev avtonomnega živčnega sistema, ki "potiho" uravnava življenjsko pomembne procese v telesu. Dolgotrajne podhranjenosti organov zaradi zgostitve krvi, zožitve ožilja in prepočasnega krvnega obtoka so pogostokrat neopazen vzrok za prezgodnje staranje zaradi podhranjenosti tkiv z vitalno pomembnimi snovmi in kisikom, ki z leti vpliva na telesne in tudi umske zmogljivosti. Takšno stanje lahko spremljata splošna utrujenost in slabo počutje, zato ga je pogosto težko prepoznati kot bolezen oziroma kot zgodnje znake demence.

Glavni cilj predavanja je opis napotkov za ohranitev umske zmogljivosti in prepoznavanje zgodnjih bolezenskih znamenj, ki napovedujejo umsko propadanje v luči povezovanja starodavnega in modernega znanja. 

Predavanju bo sledila praktična delavnica o dihalnih in telesnih vajah za ohranjanje umske zmogljivosti. Trajanje dogodka: pribl. 90 minut.

Vstop prost. Predavanje bo potekalo v mezzaninu Narodne galerije. Vhod: Prešernova 24.

Število obiskovalcev je omejeno, zagotovite si mesto: trgovina@ng-slo.si, (01) 24 15 418