Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
18. maj 2021 - Posebno

Prost vstop na Mednarodni muzejski dan

Prost vstop na stalno zbirko od 10.00 do 18.00

Mednarodni muzejski dan je priložnost, da 18. maja med 10. in 18. uro brezplačno obiščete stalno zbirko Narodne galerije. 

Ob 17. uri vas vabimo na brezplačno javno vodstvo Ferdo Vesel in njegovi sopotniki, s katerim obeležujemo 160. obletnico slikarjevega rojstva.
Skupina je zaradi trenutnih ukrepov omejena na 10 obiskovalcev. Obvezne prijave na blagajni Narodne galerije: (01) 24 15 424, trgovina@ng-slo.si 

Za vse, ki bi si priljubljene umetnine iz stalne zbirke želeli ogledati v lastnem ritmu, so na voljo QR oznake z opisi izbranih umetnin, do katerih lahko dostopate s svojim telefonom.

Z nakupom vstopnice si lahko ogledate tudi razstavo baročnega mojstra Fortunata Berganta, ki je na ogled le še do 30. maja. 

Plakatna razstava slovenskih muzejev

V sodelovanju s TAM TAM in slovenskimi muzeji in galerijami je ICOM Slovenija v Ljubljani pripravil urbano galerijo plakatov na temo Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi. Združuje jo petintrideset plakatov, ki vabijo na obisk muzejev. Plakate si lahko ogledate tudi v virtualni knjižici na povezavi.

V Narodni galeriji smo v času epidemije in šolanja na daljavo spodbujali ustvarjalnost. Ob 160. obletnici rojstva slikarja Ferda Vesela smo pripravili likovni natečaj za osnovnošolce Moja igra. Navdih za ustvarjanje je bila Veselova slika Slepe miši. Na plakatu smo predstavili nekatere od izbranih likovnih izdelkov.