Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
avgust 2019 - Delavnica

Počitniške delavnice za otroke: Tajna galerijska druščina

Zaradi izjemnega zanimanja razpisujemo dodatni termin v avgustu

Konec šolskega leta je čas, ko se v Narodni galeriji zbere tajna galerijska druščina. Reševali bomo uganke, sledili skritim namigom in razpletali skrivnosti … Obiskali bomo razstavo stripov Alan Ford in stalno zbirko.


Prvi dan: Strip nekoč in danes

Stripi so v različnih oblikah nastajali že pred davnimi časi, saj jih najdemo na egiptovskih papirusih, antičnih vazah, stebrih, pa na cerkvenih freskah in v srednjeveških ilustracijah. V tajni druščini se bomo lotili raziskovanja galerije, kjer bomo našli starodavne in moderne stripe. V tehniki gipsoreza bomo izdelali svoj prvi strip v velikem formatu.


Drugi dan: Kdo je tvoj superjunak?

V stripih se proti zlobnežem borijo superjunaki, ki jih odlikujejo raznorazne supermoči. Nekateri znajo leteti, drugi se lahko zmanjšajo na velikost mravljice … Kateri superjunak je najhitrejši, najmočnejši in najmogočnejši? Na razstavi stripov Alan Ford bomo našli še malo drugačne in ne tako super junake iz Skupine TNT. Prelistali bomo tudi Guinnessovo knjigo rekordov in spoznali superjunake iz resničnega življenja. V delavnici bomo izdelali masko in obleko za svojega izmišljenega ali resničnega superjunaka.


Tretji dan: Vsaka slika ima svojo zgodbo

Umetnine v galeriji so polne skrivnosti. Kot nalašč za tajno galerijsko druščino! Sledili bomo namigom in raziskovali, zakaj so nekatere umetnine sploh nastale, kako so potovale od lastnika do lastnika in kaj vse se je z njimi dogajalo, preden so prišle v galerijo. Na poti so zagotovo doživele zapletene, zabavne, včasih pa tudi žalostne zgodbe. Izbrano zgodbo bomo izdelali v tehniki praskanke.


Četrti dan: Zgovorne slike

Ste se kdaj vprašali, kaj razmišljajo upodobljenci na slikah? Pobliže si bomo ogledali nekaj slik, na katerih je naslikanih veliko oseb in skušali ugotoviti, kaj nam sporočajo njihovi obrazi in kretnje rok. Vsako osebo bomo tudi po svoje ozvočili in na oblačke napisali, kaj govori ali razmišlja. Na delavnici bomo pripravili sceno in živi strip - vsako sliko bomo po stripovsko odigrali.


Peti dan: Tresk! Bum! Pok!

Stripi in filmi imajo veliko skupnega - nekateri stripovski junaki so se znašli na tudi na filmskem platnu in obratno, več risanih junakov nastopa v stripih. Ob ogledu stripov Alan Ford bomo spoznali, na kakšen način lahko prisluhnemo junakom v stripih, kako izvemo ali so jezni, veseli, zaspani, kljub temu da stripov ne moremo ‘’slišati’’. Ogledali si bomo superherojski film in na delavnici izdelali animacijo zaustavljenih gibov iz lego kock ali plastelina.


Zaradi izjemnega zanimanja razpisujemo še tretji termin:

od 19. 8. do 23. 8.

vsak dan od 8.00 do 16.00


Cena sklopa delavnic:

za prvi termin: 72 €, za člane Galovega kluba 65 €

za drugi in tretji termin: 120 €, za člane Galovega kluba 100 €

Cena posameznega dne: 24 €, za člane Galovega kluba 20 €

Cena vključuje: vstopnino v stalno zbirko in na občasno razstavo, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, kosilo in malico.

Popusti: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust, četrti otrok: brezplačno. Popusti se ne seštevajo.


Prijave:

Prijavite se lahko osebno na blagajni Narodne galerije ali po elektronski pošti (dejavnosti@ng-slo.si). Spodaj poiščite prijavnico. Vplačate lahko na blagajni ali z nakazilom na TRR.


Dodatne informacije:

T: 01/ 24 15 435 (Oddelek za izobraževanje in animacijo), 01/ 24 15 418 (Blagajna),

E: dejavnosti@ng-slo.si

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa.