Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
junij - avgust 2021 - Cikel dogodkov

Poletne počitniške delavnice za otroke

Varstvo in ustvarjanje

Otroke od 5. do 12. leta vabimo na spoznavanje umetnin, igro in ustvarjanje v družbi vrstnikov. Raziskovali bomo galerijsko zbirko in občasno razstavo. Vsak dan bomo poskrbeli tudi za igro in zabavo na prostem v bližnjem parku.

Termini
1. termin: 28. junij - 2. julij 2021 - Program Umetniki v ateljejih
2. termin: 5. julij - 9. julij 2021 - Program Umetniki v ateljejih
3. termin: 16. avgust - 20. avgust 2021 - Program ABC umetnin
4. termin: 23. avgust - 27. avgust 2021 - Program ABC umetnin

Primerno za: otroke od 5. do 12. leta

Trajanje: od ponedeljka do petka, vsak dan od 8.00 do 16.00
* Program traja od 8.30 do 15.30. Prve in zadnje pol ure je namenjenih zbiranju in odhajanju otrok, igri in spoznavanju. Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem nas obvestite ob prijavi.

Zbirno in prevzemno mesto: steklena vhodna avla, Prešernova cesta 24

Cena sklopa delavnic: 120 EUR, za člane Galovega kluba 100 €

Cena posamezne delavnice: 25 €, za člane Galovega kluba 20 €

Cena vključuje: vstopnino na stalno zbirko in na občasno razstavo, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, kosilo, malico in pijačo

Popusti: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust (popusti se ne seštevajo)

Prijave: osebno na blagajni Narodne galerije ali po elektronski pošti (dejavnosti@ng-slo.si). Prijavnico poiščite spodaj. Vplačate lahko na blagajni ali preko TRR.

Dodatne informacije:  T: (01) 24 15 415 / 24 15 435, E: dejavnosti@ng-slo.si

Program ABC umetnin

Narodna galerija je polna raznovrstnih umetnin. Na delavnicah bomo izvedeli, kako različne umetnine nastanejo, spoznali, kako so umetnine ustvarjali nekoč in kako jih danes, predvsem pa bomo veliko ustvarjali!

1. dan: Kiparska figura
Ali veste, iz katerih materialov lahko izdelujemo kipe? Na stalni zbirki bomo poiskali upodobitve ljudi, ki so narejene iz lesa, kamna in kovine ter izvedeli, katere kiparske pripomočke so kiparji uporabljali pri delu. V delavnici se bomo preizkusili v ustvarjanju kipov iz žice, kartona, škatlic in papirnate kaše.

2. dan: Miniaturne sličice
Drugi dan si bomo ogledali slike - od najmanjših do največjih! Čopiči, barve, palete in slikarska stojala … potrebujemo še kaj? Spoznali bomo najrazličnejše motive, ki so jih slikarji uporabljali skozi zgodovino. Obiskali bomo tudi restavratorko, ki nam bo predstavila, kako so v preteklosti izdelovali barve in zakaj je bilo slikanje včasih prav nevarno delo. V delavnici bomo ustvarjali miniaturne podobe na priponkah, poslikali pa bomo tudi naše obraze :)

3. dan: Črno-bel portret
Obiskali bomo razstavo fotografskih portretov, ki jih je izdelal fotograf Tihomir Pinter. Izvedeli bomo kakšne preglavice so ljudem povzročali prvi fotoaparati in zakaj na starih fotografijah ljudje delujejo resni in jezni. V delavnici se bomo preizkusili v vlogi fotografa in modela. Ustvarili bomo velike črno-bele fotografske portrete, jih uokvirili  in jih barvno okrasili.

4. dan: Fantazijska grafika
Obiskali bomo razstavo umetnika Hinka Smrekarja, ki je bil eden od začetnikov grafike na Slovenskem. Upodabljal je fantazijska bitja iz bajk in povesti, zato bomo na grafikah našli divje može in čarovnice. V grafičnem ateljeju si bomo ogledali preše, matrice, suhe igle, grafični papir in še kaj! Ste vedeli, da za izdelavo nekaterih grafik potrebujete zelo težek kamen?

5. dan: Risba za hec
Ogledali si bomo karikature Hinka Smrekarja, na katerih se je norčeval iz svojih prijateljev, pomembnih oseb in samega sebe. Ob ugankah, otroških pesmih in povestih bomo spoznavali narisane pesnike in pisatelje in izvedeli, katere knjige je Hinko rad bral. Za nekatere je narisal tudi ilustracije. V delavnici bomo risali na poseben papir in ustvarjali večplastne risbe.

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij. Kljub temu bomo poskrbeli za dobro počutje otrok. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.