Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
do 10. februarja 2019 - Posebno

Posebna rojstnodnevna ponudba za odrasle ob razstavi Ivana Kobilca

Ogled razstave del Ivane Kobilca in ustvarjanje z akademskimi slikarji

Praznujte rojstni dan v prijetnem vzdušju med čudovitimi umetninami naše najbolj znane umetnice Ivane Kobilca. Pod strokovnim vodstvom se sprehodite po razstavi in se v družbi akademskih slikarjev preizkusite v risanju cvetličnih aranžmajev, portretov ali slikanju kavnih akvarelov.

Programi:

Pisana cvetlična tihožitja
Ogledali si bomo številna cvetlična tihožitja, ki se jim je slikarka intenzivno posvečala še posebej po vrnitvi v domovino. Z vodenimi barvicami bomo po navdihu razstavljenih del ustvarili svoje barvite aranžmaje. Podrobno bomo spoznali risarsko tehniko in se naučili uporabnih veščin, ki nam bodo pomagale pri zasnovi izbranega motiva.

Portreti v pastelu
Portret je eden najprepoznavnejših Kobilčinih motivov. Upodobila je ljudi vseh slojev in starosti: od berlinskih milijonarjev, politikov, meščank in otrok do gorenjskih vaških posebnežev. Ogledali si bomo, kako je slikarki izbrani motiv uspel tudi v velikem formatu v tehniki pastela in se še sami lotili risanja portreta s suhimi kredami.

Kavni akvareli s Kofetarico
Mamica kavopivka je bila slikarki še posebej pri srcu. V tehniki akvarela bomo naslikali svojo različico stare brezzobe ženičke, ki ji je požirek kave privabil nasmeh na zguban obraz. Poučili se bomo o posebnostih te slikarske tehnike, ustvarjanje pa si bomo tako in drugače popestrili z dišečim napitkom in akvarele spremenili v – kavne!

Podarite praznovanje
Primerno za: individualni obisk slavljenca
Vključuje: kratek pregled razstave, risanje z akademskim slikarjem in sladko presenečenje v galerijski kavarni Zvezda (kava ali čaj in mini tortica)
Trajanje: do 3 ure
Cena: 100 eur

Praznujte s prijatelji
Primerno za: skupino do 10 oseb
Vključuje: kratek pregled razstave, risanje z akademskim slikarjem in sladko presenečenje v galerijski kavarni Zvezda (kava ali čaj in mini tortica)
Trajanje: do 3 ure
Cena: 200 eur

Informacije in rezervacije:
T: (01) 24 15 415
E: dejavnosti@ng-slo.si