Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
od 28 do 30. aprila - Delavnica

Prvomajske počitnice za otroke

Varstvo in delavnice

Otroke od 5. do 12. leta vabimo na spoznavanje umetnin, igro in ustvarjanje v družbi vrstnikov. Če nam bo vreme dopuščalo, bomo vsak dan urico ali dve preživeli tudi na prostem, vremenski napovedi pa bomo prilagodili tudi ogled baročne Ljubljane, na katerega se bomo odpravili s skicirkami in vanje risali in barvali vtise s sprehoda.

Program:

1. dan: Za mične gospodične in gospodiče petične
Dame in gospodje nas z razkošnih baročnih portretov opazujejo odeti v bogata oblačila in nakit, s sivimi lasuljami in nakodranimi lasmi. Čeprav so te modne muhe do danes že minile, se bodo otroci lahko vrnili v preteklost in se preoblekli v grofe in grofice ter se naučili dvornega bontona. Da bo še bolj zanimivo, si bomo poslikali tudi obraze z dekliškimi in deškimi motivi. V delavnici si bomo izdelali velikanski avtoportret v baročni opravi, ki ga bomo obogatili z različnimi tkaninami in obrobami.

2. dan: Zmaji iz gline
Ogledali si bomo veliko Bergantovo sliko sv. Jurija, na katerem se vitez bori z nekoliko debelušnim zmajem in ga primerjali s kiparskimi in slikarskimi upodobitvami sv. Jurija v stalni zbirki. Iz gline bo nato vsak izdelal zmaja po svojem okusu -prijaznega ali strašnega. Kipec bodo otroci po žganju v peči lahko vzeli domov.

3. dan: Preiskovalci umetnin
Z namigi in ugankami bomo razkrivali velike skrivnosti o vidnih ali skritih poškodbah na umetninah, ki so jih odkrili naši konservatorji-restavratorji in izvedeli tudi o posebni raziskavi forenzičnega laboratorija (ja, čisto zares!). Nato bomo slikali na platno in pri tem upoštevali nekaj pravil in postopkov, ki bodo poskrbeli, da bodo naše umetnije preživele dvesto, tristo ... kdove koliko let!

Primerno za: otroke od 5. do 12. leta

Trajanje: od srede do petka, od 28. do 30. aprila, vsak dan od 8.00 do 16.00
* Program traja od 8.30 do 15.30. Prve in zadnje pol ure je namenjenih zbiranju in odhajanju otrok, igri in spoznavanju. Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem nas obvestite ob prijavi.

Zbirno in prevzemno mesto: steklena vhodna avla, Prešernova cesta 24

Cena sklopa delavnic: 75 €, za člane Galovega kluba 60 €

Cena posamezne delavnice: 25 €, za člane Galovega kluba 20 €

Cena vključuje: vstopnino na stalno zbirko in na občasno razstavo, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, kosilo, malico in pijačo

Popusti: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust (popusti se ne seštevajo)

Prijave: osebno na blagajni Narodne galerije ali po elektronski pošti (dejavnosti@ng-slo.si). Prijavnico poiščite spodaj. Vplačate lahko na blagajni ali preko TRR.

Dodatne informacije:  T: (01) 24 15 415 / 24 15 435, E: dejavnosti@ng-slo.si

Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij. Kljub temu bomo poskrbeli za dobro počutje otrok. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.