Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
22. februar - 26. februar 2021 - Cikel dogodkov

Zimske počitniške delavnice za otroke

Otroke od 6. do 12. leta vabimo na spoznavanje umetnin, igro in ustvarjanje v družbi vrstnikov. Če nam bo vreme le dopuščalo, bomo vsak dan kakšno urico ali dve preživeli tudi na prostem. Program zimskih počitnic bo seveda zimsko obarvan! 😊

Program:

Ponedeljek: Reliefi iz slanega testa
Ogledali si bomo razstavo kiparja Frančiška Smerduja in raziskovali različne materiale, v katerih je umetnik ustvarjal. V delavnici bomo izdelovali reliefe iz mavca, ki jih bomo vlili v odtise v glineno podlago in jih nato pobarvali. Če nam bo čas dopuščal, bomo pripravili tudi slano testo, ki ga bomo obarvali in odišavili z barvili in začimbami, nato pa iz njega izdelali reliefne zimske podobe. Reliefe bodo otroci odnesli domov in jih spekli, naslednji dan pa jih bomo še dodatno pobarvali in okrasili.

Torek: Sanjski kipci iz mavca
Ste v zadnjem času sanjali kaj lepega? Osnutek Smerdujevega kipa Drobne sanje nas bo vodil do končnega dela iz snežno belega marmorja, ob katerem bodo otroci spoznali tudi različna kiparska orodja. V delavnici bomo najprej patinirali reliefe, ki smo jih ustvarili prejšnji dan, nato pa po navdihu naših najlepših sanj izdelovali kipce iz gline, jih obdelali in okrasili.

Sreda: Kako živali preživljajo zimo?
V stalni zbirki bomo poiskali slike z živalskimi motivi. Kako živali preživijo zimo, ali jim tudi mi pri tem lahko kako pomagamo? S slikanjem s prsti na veliko podlago iz aluminijaste folije bomo upodobili zimski gozd in gozdne živali ter iz podob na koncu skupaj sestavili našo zimsko pravljico. Kakšno priljubljeno slikanico, ki pripoveduje o zimi, pa bomo vmes prebrali za sprostitev in navdih.

Četrtek: Zimski športi in igre
Raziskali bomo zimske slike v galeriji. Kaj počnejo otroci na njih, kako se igrajo? Upodobljene najdemo tudi različne športne discipline. V delavnici bomo izdelovali voščene podobe naših najljubših zimskih iger ali športov in preizkušali različne učinke, ki jih ustvarja mehurčasta folija.

Petek: Moja najljubša galerijska slika v zimski izvedbi
Vzeli si bomo čas in se sprehodili skozi galerijo. Si predstavljate, da bi se dama pod rdečim parazolom skrivala pred snežnim metežem, da bi se otroci s slike Poletje kepali, Kofetarica pa pila svojo kavico zunaj na terasi, zavita v debel plašč? Vsak si bo izbral svojo najljubšo sliko in jo predrugačil.

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Primerno za: otroke od 6. leta dalje

Trajanje: od ponedeljka do petka, od 22. do 26. februarja, vsak dan od 8.00 do 16.00
* Program traja od 8.30 do 15.30. Prve in zadnje pol ure je namenjenih zbiranju in odhajanju otrok, igri in spoznavanju. Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem se pozanimajte oziroma nas obvestite ob prijavi.

Zbirno in prevzemno mesto: steklena vhodna avla, Prešernova cesta 24

Cena sklopa delavnic: 120 €, za člane Galovega kluba 100 €

Cena posamezne delavnice: 24 €, za člane Galovega kluba 20 €

Cena vključuje: vstopnino na stalno zbirko in občasno razstavo, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, kosilo, malico in pijačo

Popusti: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust (popusti se ne seštevajo)

Prijave: osebno na blagajni Narodne galerije ali po elektronski pošti (dejavnosti@ng-slo.si). Prijavnico poiščite spodaj. Vplačate lahko na blagajni ali preko TRR.

Dodatne informacije:  T: (01) 24 15 415 / 24 15 435, E: dejavnosti@ng-slo.si

Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij. Kljub temu bomo poskrbeli za dobro počutje otrok. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.