Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
27. junij 2023 - Dogodek

Alzheimer Cafe

Predavanje za svojce oseb z demenco

torek, 27. junij ob 11.00

Vabimo vas na Alzheimer Cafe, predavanje in druženje, ki je organizirano v sodelovanju z Združenjem Spominčica - Alzheimer Slovenija in Emonicumom, projektnim partnerjem Spominčice. Dogodek bo potekal v Avditoriju Narodne galerije in istočasno na platformi zoom.

Predaval bo mag. Primož Dolenc, dr. med., specialist interne medicine in specialist kardiologije in vaskularne medicine

Mag. Primož Dolenc je zaposlen na Kliničnem oddelku za hipertenzijo, Univerzitetni klinični center Ljubljana, Bolnišnica dr. Petra Držaja. Ima dolgoletne strokovne izkušnje z delom v ambulanti za hipertenzijo, Funkcijski diagnostiki obtočil in delom na bolnišničnem oddelku. Podrobneje se ukvarja z metodologijo merjenja krvnega tlaka. Objavil je več strokovnih prispevkov v slovenskih in mednarodnih revijah. Sodeluje pri raziskovalnem delu na kliničnem oddelku. 
Je podpredsednik Združenja za arterijsko hipertenzijo. V okviru združenja sodeluje pri vsakoletnih akcijah ob Svetovnem dnevu hipertenzije 17. maja – Mesecu meritev maj, kjer sodelujoči v celomesečni akciji osveščajo javnost o nevarnostih in pasteh arterijske hipertenzije in izboljšanju zavedanja o nevarnostih zvišanega krvnega tlaka.
Je urednik spletnih strani Združenja za arterijsko hipertenzijo www.hipertenzija.org, kjer Združenje za arterijsko hipertenzijo in klinični oddelek objavljata strokovne novice. 

Naslov predavanja: Visok krvni tlak kot dejavnik tveganja za razvoj demence. 

Ob koncu predavanja bo sledil pogovor in pogostitev s čajem in sladkimi prigrizki.

Udeležba je brezplačna. Za udeležbo na platformi Zoom se registrirajte na povezavi.

Prijazno vabljeni!