Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
oktober - december 2020 - Delavnica

Intenzivni tečaji slikanja

ob razstavi Mojstrovine Pinakoteke Praškega gradu

Zaradi epidemiološke situacije začasno odpovedano. Hvala za razumevanje.

Tizian, Mlada ženska pri toaleti

sobota, 17. oktober, od 10.00 do 18.00

Mlada ženska z dolgimi rdečkastimi lasmi, ki so rahlo posvetljeni in nakodrani po sočasni beneški modi, predstavlja lepotni ideal zgodnjega 16. stoletja. Mladenič v ozadju, ki ji pridržuje ogledalo, še poudarja njeno privlačnost. Ženska pri toaleti je motiv, ki so ga pogosto upodabljali v delavnici vodilnega beneškega slikarja prve polovice 16. stoletja Tiziana.

Tintoretto, Kristusovo bičanje

sobota, 21. november, od 10.00 do 18.00

Tintorettovo čudovito naslikano delo nas prevzame s prepričljivo uporabo svetlobe in sence. Pramen, ki pada na privezanega Kristusa, še dodatno krepi dramatičnost upodobljenega dogodka. Močna telesnost figur in obravnavanje svetlobe sta značilnost Tintorettovih poznih del. Renesančni slikar, rojen v Benetkah, se je izučil pri takrat najuglednejšem slikarskem mojstru Tizianu. S svojimi velikimi platni je okrasil Doževo palačo, znan pa je tudi kot izvrsten portretist.

Veronese, Sv. Katarina Aleksandrijska

sobota, 19. december, od 10.00 do 18.00

Figure pol svetnic, pol antičnih boginj so postale v drugi polovici 16. stoletja priljubljene v plemiških galerijah slik, predvsem kot virtuozni primeri slikarjeve zmožnosti upodabljanja globokega čustvenega doživetja na njihovih obrazih. Zaradi tega pogosto prikazujejo sv. Katarino kot mučenico.
Avtor slike Paolo Veronese je v Benetkah poleg Tiziana in Tintoretta postal eden najuglednejših in najbolj občudovanih slikarjev. Slikal je freske in oljne slike. Bil je odličen portretist, ki je na slikah ujel podobe številnih znamenitih beneških osebnosti.
Vabljeni na intenzivne tečaje slikanja, na katerih bomo s pristopi starih mojstrov poustvarjali njihove znane umetnine. Med ustvarjanjem si bomo vzeli odmor za kosilo. 
Tečaje vodi akademski slikar Nik Anikis Skušek

Tečaj lahko podarite tudi kot darilo.

Cena za 8-urni tečaj: 90 EUR. Pri vpisu na vse tri tečaje priznamo 10 % popusta. Prijateljem Narodne galerije pri vpisu nudimo 20 % popust. Kako postanem Prijatelj Narodne galerije?
Popusti se ne seštevajo.
Predznanje ni potrebno, vsak udeleženec bo deležen individualne obravnave.
V skupino sprejmemo do 12 udeležencev. Obvezne so prijave na T: 01 24 15 435 ali E: dejavnosti@ng-slo.si

V času epidemije koronavirusa zagotavljamo varen obisk galerije. Dejavnosti organiziramo v skladu z vsemi priporočili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij.

Prijave na tečaj:

Prijavo oddajte na dejavnosti@ng-slo.si ali prek telefona 01 24 15 435 / 01 24 15 415. Prijavnino lahko poravnate osebno pri blagajni Narodne galerije (E: trgovina@ng-slo.si, T: 01 24 15 418) ali z nakazilom na TRR. Za rezervacijo mesta na tečaju je potrebno poravnati celoten znesek prijavnine najpozneje tri delovne dni pred začetkom tečaja.

Pri vpisu na vse tri tečaje vam priznamo 10 % popusta.
Posamezen tečaj bomo izvedli, če bodo nanj prijavljeni najmanj 4 udeleženci. Prijave zbiramo do vključno tri delovne dni pred začetkom posameznega tečaja. V primeru premajhnega števila prijav, bomo že prijavljenim udeležencem omogočili, da se odločijo za prijavo na naslednji tečaj ali za vračilo denarja. Če ste celoten znesek že poravnali in boste udeležbo odpovedali tri delovne dni pred začetkom posameznega tečaja ali manj, vam bomo vrnili 20 % plačane prijavnine oz. 30 % ob predložitvi zdravniškega potrdila. V primeru, da tečaj odpove Narodna galerija, vam bomo plačilo povrnili v celoti ali vam omogočili prijavo na naslednji prosti tečaj.