Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
18. maj 2024 - Dogodek

Mednarodni dan muzejev

Prost vstop na izbrane razstave

sobota, 18. maj 2024, od 10.00 do 18.00

Vsako leto 18. maja obeležujemo mednarodni muzejski dan. Vabimo vas, da nas obiščete in si v lastnem tempu ogledate izbrana umetniška dela. Priporočamo izposojo avdiovodnikov.

Omogočamo prost vstop na:
  • stalno zbirko
  • stalno razstavo Zorana Mušiča
  • občasno razstavo Neopaženo ob cesti: Grafična tehnika Marjana Pogačnika

Za razstavo Umetniška zbirka Kroples velja redna vstopnina.

Toplo vabljeni!

Za otroke in družine

Otroci in družine boste ta dan lahko samostojno raziskovali zbirko z brezplačnimi raziskovalnimi knjižicami in galerijskimi ugankami, vabimo pa vas tudi na brezplačni voden ogled z delavnico:

Galerijski popotniki, 18. maj od 10.00 do 12.00
Kakor pravi galerijski popotniki si bomo ogledali naslikane gorske vršace in doline ter spoznavali, kako so jih slikarji naslikali. So se tudi sami podali navkreber, ali so vrhove opazovali z varne razdalje? So se gora kaj bali? Tedaj je namreč še vedno veljalo prepričanje, da so gorski kotički dom vilinov, velikanov in različnih čudežnih bitij ... med njimi tudi Zlatoroga, o katerem bomo pripovedovali. Po ogledu umetnin bomo slikarske pripomočke pospravili v kovček in se odpravili na ustvarjalno delavnico. Izdelali bomo svoj najljubši kotiček narave v tehniki monotipije. Vabljeni, da se nam pridružite!

Delavnica je primerna za družine in otroke do 12. leta starosti. Otroci, mlajši od 6 let, naj bodo v spremstvu staršev ali starejših sorojencev. Prijave tukaj.