Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
do 15. maja 2019 - Posebno

MEGA likovni natečaj

V okviru MEGA kviza

Narodna galerija letos praznuje 100 let. Mlade likovne ustvarjalce in njihove mentorje zato vabimo, da se potopijo v svet likovne umetnosti in postanejo mladi umetniki.!

Letos se boste lahko lotili kar šestih tem:
1. dopolni sliko,
2. ustvari avtoportret,
3. dokončaj strip,
4. poglej skozi okno in ustvari krajino,
5. napiši, kaj pravijo oziroma mislijo ljudje na sliki,
6. nariši tihožitje (a za model uporabi le šolske potrebščine). 

Pripravili smo vam predloge, ki jih lahko uporabite pri ustvarjanju. Še bolj pa bomo veseli, če ustvarite svoje predloge. Nikakor ni nujno, da pri tem uporabite dela iz Narodne galerije. Izbrano temo lahko ustvarite v kateri koli tehniki (slika, risba, grafika, strip, kolaž ali mešano). Tudi format lahko izberete sami. 

V pomoč mentorjem smo pripravili seznam knjig, ki jih lahko uporabite pri pripravi predlog. Ogledate si jih lahko na spletnem naslovu www.megakviz.si. V pomoč vam bo tudi ogled stalne zbirke Narodne galerije, ki jo najdete na naslovu www.ng-slo.si/ si/stalna-zbirka.

Likovna dela pošljite najpozneje do 15. 5. 2019, na naslov: Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska - center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, z oznako: »Tristo Ivaninih čopičev, nikar NE ODPIRAJ, to je za likovni natečaj!« Vsako likovno delo naj bo opremljeno z naslednjimi podatki:
- ime in priimek avtorja, razred,
- ime in priimek mentorja,
- naziv in naslov šole. 

Likovna dela bo pregledala 3-članska strokovna komisija v sestavi Kristina Picco, Mestna knjižnica Ljubljana, mag. Kristina Preininger, Narodna galerija, in Ivan Mitrevski, ilustrator. Strokovna komisija bo nagradila 10 del, ki bodo tudi razstavljena.