Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
4.-8. julij 2022 - Delavnica

Poletne počitniške delavnice za otroke II. termin

Varstvo in ustvarjanje za otroke od 5. do 12. leta

Otroke od 5. do 12. leta vabimo na spoznavanje umetnin, igro in ustvarjanje v družbi vrstnikov. Raziskovali bomo galerijsko zbirko in na občasnih razstavah spoznavali slikarje in kiparje.Vsak dan bomo poskrbeli tudi za igro in zabavo na prostem v bližnjem parku.

Program po dnevih je objavljen spodaj.

Primerno za: otroke od 5. do 12. leta

Trajanje: od 4. do 8. julija, od ponedeljka do petka, vsak dan od 8.00 do 16.00
* Program traja od 8.30 do 15.30. Prve in zadnje pol ure je namenjenih zbiranju in odhajanju otrok, igri in spoznavanju. Otroke lahko po potrebi pripeljete že ob 7.45 in jih pridete iskat že pred 16. uro. O tem nas obvestite ob prijavi.

Zbirno in prevzemno mesto: steklena vhodna avla, Prešernova cesta 24

Cena sklopa delavnic: 130 EUR, za člane Galovega kluba 115 EUR

Cena posamezne delavnice: 27 EUR, za člane Galovega kluba 23 EUR

Cena vključuje: vstopnino na stalno zbirko in na občasno razstavo, vodenje, varstvo otroka, ustvarjalni material, kosilo, malico in pijačo

Popusti: 2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust (popusti se ne seštevajo)

Prijave: preko spletnega obrazca na dnu strani ali osebno priblagajni Narodne galerije. Vplačate lahko na blagajni ali preko TRR.

Dodatne informacije:  T: (01) 24 15 415 / 24 15 435, E: dejavnosti@ng-slo.si

PROGRAM

1. dan: Spomin na najboljši dan
Prvi dan delavnic si bomo ogledali razstavo kiparja Ivana Štreklja. Pri kiparjenju nikoli ni slišal, kako dleto udarja ob kamen, saj je že v otroštvu oglušel. Na razstavi bomo našli stoječe, sedeče, ležeče in čepeče figure, nato pa se bomo odpravili na lov za zakladom v park Tivoli. Poiskali bomo spomenike, ki so nastali v spomin na različne dogodke ali ljudi. Naša naloga bo najti pot do spomenika, ki ga je ustvaril Ivan Štrekelj. V delavnici bomo iz aluminijaste folije in papirne mase izdelali spomenik, ki nas bo spominjal na naš najboljši dan, najljubši dogodek ali najljubšo osebo.

2. dan: Zrcalce, zrcalce na steni povej …
Zrcalo so umetniki s pridom uporabljali, kadar so želeli upodobiti sami sebe. Takim upodobitvam pravimo avtoportreti. Na razstavi si bomo ogledali avtoportreta kiparja Ivana Štreklja in slikarke Elde Piščanec in ugotavljali, na kaj vse moramo biti pozorni pri ustvarjanju lastne podobe. Potem se bomo tudi sami natančno pogledali v ogledalu in iz modelirne mase izdelali svoj avtoportret. Če bomo imeli dovolj časa, bomo naredili še portret svojega prijatelja.

3. dan: Obleka naredi človeka
Vrnili se bomo v 20. in 30. leta prejšnjega stoletja, ko je bila moda nekoliko drugačna kot danes. Kakšne modne dodatke so nosile dame in kakšne so bile primerne obleke za gospode? Ogledali si bomo stare fotografije in na razstavi Elde Piščanec poiskali modno napravljene dame v imenitnih oblekah. V delavnici bomo razmislili o tem, kako se bodo ljudje oblačili čez 100 ali 200 let. V tehniki kolaža iz papirja, tkanin in niti bomo izdelali obleko prihodnosti.

4. dan: Čisto tihe slike
Cvetlična, sadna, lovska, ribiška, kuhinjska, glasbena … Takšna so lahko tihožitja, umetnine, na katerih so predmeti čisto negibni in tihi. Slikarka Elda Piščanec jih je naslikala veliko, predvsem je rada za slike izbirala čudovite cvetlice. Po ogledu njenih tihožitij si bomo v delavnic zamislili čisto svoje tihožitje, ki bo lahko tudi vesoljsko, morsko ali pravljično. Kot pravi slikarji bomo poprijeli za palete, čopiče in slikarske lopatice in slikali s tempera barvami.

5. dan: Do koder seže pogled
Mnogi umetniki so se radi potepali in naslikali kraje, ki so nanje naredili vtis. V stalni zbirki si bomo ogledali panorame z vrhov, mirna jezera in obmorske kraje ter spoznali, kako slikarji s perspektivo pričarajo prostor in globino. Potem se bomo s skicirkami v žepih odpravili na potep v park, raziskali, kako svet vidijo ptice in kako žabe ter risanje perspektive preizkusili v kar v naravi.