Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
30. in 31. december 2019 - Delavnica

Prednovoletni počitniški delavnici za otroke in družine

Srebrna in Zlata

Ponedeljek in torek, 30. in 31. december, od 10.00 do 13.00

V času novoletnih počitnic se bomo v stalni zbirki ozrli k zimskim slikam in starodavnim rokopisom. V navdih nam bodo pri ustvarjanju novoletnih okraskov, ki bodo lahko tudi izvirna darila najdražjim. Pridružite se nam in se v tem prazničnem času prepustite domišljiji in kreativnosti med likovnimi zakladi Narodne galerije.

Ponedeljek: Srebrna
Da bomo začutili zimsko idilo, bomo najprej v stalni zbirki poiskali naslikano zasneženo pokrajino. Belo-srebrni sij snega nam bo v navdih pri ustvarjanju novoletne dekoracije in okrasja. Takšni srebrni praznični okraski bodo lahko krasili naše domove ali razveseljevali prijatelje.

Torek: Zlata
Ogledali si bomo razstavo srednjeveških rokopisov in prvotiskov, kjer bomo poiskali navdih za svojo zlato knjigo. Izdelali si bomo dnevnik ali rokovnik za prihajajoče leto in platnico okrasili s svojo pozlačeno začetnico.

Primerno za: otroke od 5. leta starosti naprej in družine. Mlajši otroci se lahko udeležijo delavnic v spremstvu staršev ali starejših sorojencev.

Cena posamezne delavnice
: 7 eur, za člane Galovega kluba 3 eur, družinska vstopnica 12 eur. V ceno je vključena vstopnina v stalno zbirko in na občasno razstavo, voden ogled z delavnico, ustvarjalni material, čaj in piškoti.

Prijave sprejemamo na: trgovina@ng-slo.si, (01) 24 15 418

Zbirno mesto: Vhodna avla, Prešernova 24, ob Robbovem vodnjaku