Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Razstave
3. oktober–9. oktober 2011

Z igro do dediščine

Prireditve za družine ob Tednu otroka

Ste že kdaj pomislili, kaj si želite doživeti ob obisku muzeja ali galerije? So to zanimive razstave? Igriva srečanja? Poučne ustvarjalne delavnice? V Pedagoški sekciji Skupnosti muzejev Slovenije na vaša muzejska in galerijska doživetja mislimo ves čas in se neprestano trudimo ustvarjati bogat program, ki bo zadovoljil radovednost in vam ponudil nova spoznanja. Tudi zato muzeji in galerije, povezani v Skupnost muzejev Slovenije, že drugo leto zapored organiziramo skupno akcijo Z igro do dediščine, s katero želimo družinam še bolj približati muzejsko in galerijsko izkušnjo. Ob predstavljanju kulturne dediščine širimo prepoznavnost naših programov, s katerimi želimo spodbuditi medgeneracijsko zbliževanje in odkrivanje novih znanj skozi igro ter poskrbeti za aktivno otroško doživljanje in ustvarjalnost.

V Tednu otroka, med 3. in 9. oktobrom 2011, je letos kar 40 muzejev in galerij iz vseh slovenskih regij za vas pripravilo bogat program. Sestrice in bratce, mame in očete, dedke in babice, tete in strice ter vse ostale v tem tednu vabimo k brezplačnemu obisku muzejev in galerij. Ogledate si lahko bogate zbirke, ki jih hranimo, in se udeležite zanimivih ustvarjalnic, igrarij in pripovedovalnic. Prelistajte brošuro (povezava spodaj), poiščite vaše zabavno doživetje, potem pa pot pod noge in hitro v muzej ali galerijo!

.: Z igro do deščine, družinski programi po muzejih (PDF) :.

Staša Tome, koordinatorka Pedagoške sekcije skupnosti muzejev Slovenije

Program v Narodni galeriji

  • Sprehod po razstavah:
    Umetnost na Slovenskem,stalna zbirka
    Evropski slikarji, stalna zbirka
  • Dogodki:
    8. in 9. 10. ob 10.00:
    Odkrivamo nove umetnine,ogled razstave in delavnica. Spoznali in poustvarili bomo nekaj najzanimivejših novih umetnin Narodne galerije.
  • Ugodnosti:
    Do 50% popust na pedagoške publikacije Narodne galerije.

3. oktober–9. oktober 2011
Narodna galerija
Prešernova 24, Cankarjeva 20
1000 Ljubljana