Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
26. - 27. september 2022 - Posebno

Dvodnevna ekskurzija v Budimpešto z ogledom razstave Henrija Matissa

Za Prijatelje Narodne galerije in zunanje.

ponedeljek in torek, 26. in 27. september 2022

V sodelovanju z agencijo Maona vabimo Prijatelje Narodne galerije in ljubitelje umetnosti na ekskurzijo Kraljica Donave - Budimpešta in razstava Henrija Matissa Barva idej
Budimpešta je eno najlepših mest Evrope. Nekdanja prestolnica monarhije in danes glavno mesto Madžarske kraljuje na obeh bregovih mogočne Donave. Mostovi povezujejo dva dela mesta, Budim in Pešto. Mesto že na prvi pogled ohranja duh mogočne monarhije, hkrati pa s svojo barvitostjo, palačami, tipičnimi trgovinicami in gostilnicami - čardami,  glasbo in hrano ohranja poseben čar njihove zgodovine. Sprehod po ulici Vaci, ki se vije po samem centru mesta in je namenjena le pešcem, vas na vsakem koraku napolni s posebnimi zvoki in vonjavami. Obisk Budimpešte bomo popestrili z ogledom velike razstave francoskega umetnika Henrija Matissa Barva idej v Muzeju lepih umetnosti. Razstava nas popelje od zgodnjih risb in platen, skozi obdobje fauvizma, pa vse do poznih kolažev, ki jih je  ustvarjal, ko ga je bolezen priklenila na posteljo.  Ob slikah je na razstavi predstavljen tudi umetnikov bogat kiparski opus, na ogled pa so še grafični listi in umetnikova knjiga z naslovom Jazz. Razstava je na ogled do 16. oktobra 2022.Poleg vsega lepega se bo našel čas za okušanje tradicionalne madžarske kuhinje, prisluhnili bomo zvokom violine in se prepustili vzdušju prestolnice...

Podrobnejši program si oglejte na povezavi.

Cena:
- 220 EUR za člane kluba Prijatelji Narodne galerije z veljavno izkaznico
- 250 EUR za nečlane

Cena je izračunana pri minimalni udeležbi 40 potnikov.

Cena vključuje:  prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine,  nočitev z zajtrkom v  hotelu***+ v središču Budimpešte, večerjo, kosilo, oglede po programu, strokovno vodenje in vodenje turističnega vodnika ter organizacijo potovanja.

Doplačila: za 1/1 sobo: 45 €

Vstopnine:
Muzej lepih umetnosti + Matisse - Barva idej:
- za skupine nad 15 oseb: 3800 HUF (10 €)
- EU državljani mlajši od 26 ali starejši od 62 let: 2100 HUF (5,50 €)
- državljani EU nad 70 let in do 6 leta: brezplačno
Ribiška utrdba: po želji na licu mesta 3,50 €

Rok prijave: torek, 23. avgust 2022

Prijave in plačila sprejemamo od torka do nedelje med 10. in 18. uro pri blagajni Narodne galerije (T: 01 24 15 418). Možno je plačilo z nakazilom na TRR, vendar le ob predhodni potrjeni prijavi pri blagajni Narodne galerije:
IBAN (TRR): SI56 0110 0603 0377 028
SKLIC: 00 175400
NAMEN: Budimpesta - Priimek in ime (vpišite svoje ime)
KODA NAMENA: COST 

Odpovedni riziko (zavarovanje v primeru odpovedi): 5 % od cene aranžmaja. Priporočamo zaradi možnosti širitve epidemije koronavirusa.

Pridružujemo si pravico do spremembe programa, v kolikor nastanejo okoliščine na katere kot organizator potovanja ne moramo vplivati.

Informacije:

E: prijatelji@ng-slo.si ali trgovina@ng-slo.si
T: 01 24 15 424