Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
18. maj 2023 - Vodstvo

Kustosinji za en dan: dr. Urška Perenič in Milena Zupančič

Predstavitev portreta Ivana Tavčarja

četrtek, 18. maj 2023, ob 18.00

Tokratno srečanje v okviru cikla Kustos-inja za en dan bo posvečeno Ivanu Tavčarju. Tako se Narodna galerija pridružuje obeležitvi Tavčarjevega leta. Gostji bosta literarna zgodovinarka dr. Urška Perenič, ki pripravlja novo knjigo o Ivanu Tavčarju Na valovih življenja in predsednica programskega odbora vseslovenskega Tavčarjevega leta, ter igralka Milena Zupančič, ambasadorka Tavčarjevega leta. V stalni zbirki Narodne galerije si bomo ogledali imeniten portret Dr. Ivana Tavčarja, ki ga je leta 1885 ustvaril slikar Jurij Šubic.

S ciklom vodstev Kustos za en dan Narodna galerija odpira vrata drugačnim pogledom, povezuje različna znanja in zvrsti umetnosti, odkriva zgodbe za umetninami, pri vsem tem pa je najpomembnejši osebni pečat, ki ga na vodstvu z obiskovalci v prijetnem vzdušju deli izbrana znana osebnost. Izbrana znana osebnost, ki ni umetnostni zgodovinar, popelje obiskovalce po Stalni zbirki Narodne galerije ter predstavi izbor umetnin.

Ob Mednarodnem muzejskem dnevu je udeležba na vodstvu brezplačna. Obvezne so predhodne prijave preko spletnega obrazca, saj je število mest omejeno.
Informacije:
T: 01 24 15 418 (blagajna)
E: blagajna@ng-slo.si

Vas dogodek zanima? Za uvrstitev na čakalni seznam pišite na dejavnosti(at)ng-slo.si ali pokličite na 01 24 15 435.