Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
31. maj 2023 - Dogodek

Ples - predavanje in delavnica cikla UMetost: nevroznanost v galeriji

V sodelovanju s Slovenskim društvom za nevroznanost SiNAPSA

sreda, 31. maj 2023, od 17.30 do 19.30

Ste se med občudovanjem baletnih plesalcev ali umetnostnih drsalcev vprašali kaj je to, kar naredi gib estetski? Zakaj gib, ki je izveden na točno določen način, zaznamo kot lep in uglajen? Kaj je podlaga za naše zaznavanje lepote gibov v umetnostnih športih?

O tem bomo govorili na predavanju in delavnici o estetiki giba, ki ju prirejamo v sodelovanju s SiNAPSO, slovenskim društvom za nevroznanost. Predstavljena bosta tako kognitivni kot umetniški vidik giba v klasičnem in modernem plesu.

O kognitivnih in nevroznanstvenih vidikih estetike plesa bo predaval Aleš Oblak, kognitivni znanstvenik in glavni raziskovalec v Laboratoriju za kognitivno nevroznanost in psihopatologijo Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana. Umetniški vidik giba v plesu bo predstavila Claudia Sovré, nekdanja profesionalna baletna plesalka, ki trenutno deluje kot koreografinja in baletna pedagoginja.

Po teoretičnem delu se boste lahko preizkusili v sestavljanju koreografije glede na določene principe estetike giba, z vami pa bodo sodelovali plesalci.

Udeležba je brezplačna. Število udeležencev je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava preko spletnega obrazca.

Informacije:
T: 01 24 15 418 (blagajna)
E: blagajna@ng-slo.si