Menu Shopping cart
Vaša košarica je prazna
Podprite nas
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Dogodki
22.-26. avgust 2022 - Delavnica

Počitniške delavnice PovezujeM - Tivolski ustvarjalni krog

Poletno ustvarjalno varstvo

V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG+), Mednarodni grafični likovni center (MGLC) in Švicarija, Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG).

Na petdnevnih delavnicah bomo ob igri, ustvarjanju in druženju nekoliko drugače spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne. Počitniške delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta.

Termini:

Delavnice bodo potekale prvi teden julija in zadnji teden avgusta, in sicer od ponedeljka do petka, vsak dan v drugem muzeju:

  • I. termin: 4. do 8. julij 2022, od 8.00 do 16.00 (prijave do 30. junija 2022)
  • II. termin: 22. do 26. avgust 2022, od 8.00 do 16.00 (prijave do 16. avgusta 2022)

Program


  • Ponedeljek v Narodnem muzeju Slovenije (NMS) Dan bo detektivsko obarvan. Prelevili se bomo namreč v pomočnike slavnega Sherlocka Holmesa in se odpravili po Zlati sledi kodiranih sporočil, skritih namigov in skrivnostnih predmetov. Ko bomo razvozlali zapleteno skrivnost, se bomo podali v kreativne vode in izdelali bleščeč predmet, ki nas bo vedno spominjal na lep počitniški teden.
  • Torek v Muzeju novejše zgodovine Slovenije (MNZS) Posvetili se bomo športu. Da pa bodo otroci in njihovi starši vedeli, kaj vse skriva naš muzej, bo vsak posnel kratek vodnik po razstavi, ki ga bo posvetil tistemu, ki ga ni zraven. Nato se bomo podali na športni pohod po parku Tivoli. Svoje moči bomo pomerili s ferplej tekmovanjem v štafeti, likovne spretnosti pa preizkusili v izdelavi pripomočkov za svoj najljubši šport ali podobe športnika.
  • Sreda v Narodni galeriji (NG) Čaka nas sprehod med kipi. Na začasni razstavi bomo spoznali kiparja Ivana Štreklja, ki ga je zaznamovala gluhost. Čeprav ni nikoli ni slišal udarcev dleta ob kamen, to ni ustavilo njegove ustvarjalnosti. Po ogledu razstave se bomo tudi mi prelevili v kiparje in ustvarili svoje pravcate kiparske umetnine. Iz žice bomo oblikovali osnovo našega kipa, da pa ga ne bo zeblo, ga bomo na koncu oblekli še z mavčnimi ovoji.
  • Četrtek v Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC) in Švicariji bo dan za grafiko! Grafika je vzrok in posledica v akciji, brihtno meni naš hišni mojster Veverič. To je lahko odtis čevlja, senca v sobi, žig na roki, štampiljka na steni, tisk s korenčkom, lego kockami, drevesnimi listi, stiropornimi ploščicami, zamaški za steklenice, volnenimi nitkami … Skozi ogled razstave v Gradu Tivoli se bomo seznanili z raznimi grafičnimi postopki in se prek vtisov odločili, kako do odtisov. Najprej bomo izbrali motiv, nato tehniko in nato nas v dopoldanskem delu delavnice čaka izdelava matrice, v popoldanskem pa tiskanje. Obljubljamo, da bo živahno in raziskovalno; ne umanjka pa nam niti razstava med krošnjami starih dreves v okolici Švicarije.
  • Petek v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15) bo minil v igri! Na stalni razstavi bomo poiskali skrite otroke, ki nas bodo popeljali v svet moderne umetnosti in predstavili dela, katerih skupni motiv je igra (otroška, besedna, likovna ...). S Kalinovimi otroki bomo na razstavi zaigrali priljubljene otroške igre, slikarju Stupici pomagali pospraviti igrače, ki so se nabrale na mizi v ateljeju, zavrteli bomo Tršarjev velikanski JO-JO, naprezali možgane in se trudili z OHO-jevskimi miselnimi igrami ... Razkrili nam boste svoje najljubše (družinske) igre, skupaj pa si bomo izmislili in ustvarili tudi kakšno novo igro ter se pri vsem dobro zabavali.


Prijava in dodatne informacije

Cena enega počitniškega tedna PovezujeM/TIVOLSKI USTVARJALNI KROG je 120 EUR za otroka (za otroke iz iste družine velja popust). 

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na arheozabava@nms.si.

Poleg vstopnine, vodstva, programa in materiala za ustvarjanje cena vključuje tudi kosilo. Malico otroci prinesejo s seboj. Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Število otrok je omejeno. V primeru premajhnega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi počitniškega tedna.

*Pridržujemo si pravico do spremembe oz. odpovedi programa v primeru slabega vremena ali zaradi epidemije COVID-19. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili. Upoštevali bomo vse ukrepe in priporočila vlade, NIJZ in drugih pristojnih institucij.


Dodatne informacije:  

T: (01) 24 15 415 / 24 15 435,

E: dejavnosti@ng-slo.si